Jokić i Marjanović na Đorđevićevom spisku

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je spisak kandidata za Evropsko prvenstvo.

Izvor: P.T.

Ponedeljak, 19.06.2017.

08:10

Jokić i Marjanović na Đorđevićevom spisku
Foto: Starsport

Evrobasket se održava od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

Selektor je pozvao 25 igrača, među kojima su Nikola Jokić, kojeg Denver želi da odmori, i povređeni Nemanja Bjelica.

Zanimljivo je da su na spisku Boban Marjanović, koji prošle godine nije igrao na Olimpijskim igrama jer je izostao sa kvalifikacionog turnira i priprema kako bi zdrav dočekao potpisivanje trogodišnjeg ugovora sa Detroitom (21 milion dolara), kao i Milutinov koji je takođe u poslednjem trenutku otkazao učešće.

Na spisku je 25 košarkaša: Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Jović (Crvena zvezda), Nemanja Nedović (Unikaha), Vasilije Micić (Žalgiris), Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Alba), Branko Lazić (Crvena zvezda), Marko Gudurić (Crvena zvezda), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Marko Simonović (Crvena zvezda), Vladimir Lučic (Bajern), Milan Mačvan (Armani), Stefan Birčević (Partizan), Nemanja Bjelica (Minesota), Miroslav Raduljica (bez kluba), Ognjen Kuzmić (Crvena zvezda), Vladimir Štimac (Bešiktaš), Boban Marjanović (Detroit), Nikola Jokić (Denver), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Ognjen Jaramaz (Mega), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Aleksa Radanov (FMP) i Dejan Davidovac (FMP).

Selektor Đorđević je najavio da će spisak skratiti na 18 imena u neradnih sedam do deset dana.
Đorđević je prokomentarisao mlade igrače sa spiska, Radanova, Dobriža, Davidovca.

"Od njih očekujem da pruže maksimum, svako od njih će dobiti šansu, ali realno će biti teško da neko od njih i ostane na spisku. Tri godine već imamo jak kostur, ali videćemo..." Selektor je, što se tiče samog Evropskog prvenstva, izneo jedno zanimljivo zapažanje.

"Kada pričamo o favoritima to su zna se Španci, Litvanci... Vidite i Hrvate. Kod njih nema kalkulisanja. Njihovi igrači se uvek odazivaju pozivima selektora. Vidite primer Daria Šarića, koji takođe igra u NBA", rekao je Đorđević jasno aludirajući na dvoumljenje našeg centra Nikole Jokića. Đorđeviću je zasmetalo i to što FIBA veštački pokušava da kreira rezultate.

"Zašto smo došli u sitaciju da u kvalifikacijama nećemo moći da računamo na najbolje igrače, na one koji nastupaju u NBA ili Evroligi. To znači da mi, Španci ili Francuzi ne možemo da igramo sa najjačim timovima. To dalje znači da se favorizuju ekipe koje nemaju tamo igrače. Tu može da dođe do narušavanja rezultata. Ne znam šta je tačno cilj FIBA", zapitao se Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

323 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: