Terzić o porazu od Partizana: Da li je Liverpulu bačena senka na titulu Premijer lige?

Izvor: B92, 11.Jul.2020, 10:56

Terzić o porazu od Partizana: Da li je Liverpulu bačena senka na titulu Premijer lige?

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić prvi put govorio je o porazu od Partizana u polufinalu Kupa Srbije.

Partizan je slavio u Humskoj 1:0 i tako naneo drugi poraz "večitom" rivalu u prošloj sezoni, ali ono što više boli sve ljude iz Zvezde je što za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri utakmice nisu uspeli da postignu gol u najvećem duelu srpskog fudbala.

Pitanje novinara, na početku priprema, bilo je da li taj poraz baca senku na sezonu?

"Svesni smo da pobeda u derbiju znači mnogo našim navijačima. Naravno da ne prija poraz od Partizana 1:0, kao što ne prija ni poraz Liverpula od Mančester sitija 4:0. Pa ako je taj poraz bacio senku na šampionsku titulu Liverpula, onda možemo da kažemo da je i na nas poraz iz Kupa", rekao je Terzić, uz dozu ironije.

On je podsetio da je Zvezda prvenstvo završila sa 14 bodova više od Partizana, ali i došla do četvrtog trofeja prvaka u poslednjih šest godina koliko je u klubu.

"Ako se titula osvoji na tako dominantan način... Ove četiri titule nisu osvojene na ivici i u mrtvoj trci, nego sa skoro 100 bodova razlike. To je rezultat kvalitetnog rada Crvene zvezde. Svako slično pitanje može da se smatra zlonamerno i baca senku na rezultate. Ovi uspesi biće upisani zlatnim slovima u klupskoj istoriji".

Osvrnuo se i kritike, kojih je bilo, pre svega zbog teških poraza u Ligi šampiona.

"Sa druge vremenske distance nismo svesni kakve uspehe smo ostvarili. Razmišljamo kao da je sve to normalno i očekivano. Kada sam došao, 19. juna 2014. godne, da sam nekome tada rekao i najvećim kritičarima da ćemo osvojiti četiri titule, rekli bi mi 'Ovaj Terzić nije normalan'. Niko nije verovao, osim mojih saradnika i mene. A danas daju za pravo da kritikuju sve što smo uradili", zaključio je.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.