Terzić o Evropi, milionima, deci, sreći, Vučiću

Izvor: B92, 24.Apr.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić o Evropi, milionima, 'deci', sreći, Vučiću

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da će se napasti grupna faza evropskog takmičenja, bez obzira na to što će na leto biti promena u timu.

"Zvezda, kao i ostali klubovi sa ovih prostra, može da uđe u grupnu fazu uz sreću i splet okolnosti, i nadam se da je vreme da nas pogleda sreća. Ko god da kaže da ne igra novac, već emocija, ljubav i veština, taj priča gluposti. Probaćemo da uđemo u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << To nema cenu. Zbog finansijskog benefita, ali i zbog vraćanja poverenja u klub", rekao je Terzić novinarima na stadionu Zvezde.

Terzić je rekao da Zvezda mora da prodaje najbolje igrače i da zbog toga niko nema pravo da traži plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja.

"Sigurno je da ćemo napasti evropska takmičenja. Vredi rizikovati", rekao je generalni direktor nekadašnjeg šampiona Evrope.

Kada je reč o treneru Miodragu Božoviću – Terzić je kazao da će sve biti poznato po završetku sezone.

"Božović ima ugovor do 2018. godine i to nije tema. Finale Kupa je 27. maja, a dan kasniej možemo da pričamo sa njim i vidimo njegove planove, koji mogu biti drugaćiji od ugovora. Ne razmišljamo o tome u ovom momentu", kazao je Terzić.

Terzić je rekao da postoji "velika verovatnoća" da na leto budu prodati Mičel Donald, Damjan Le Talek i Džon Ruis, dok će Gelor Kanga, Ričmond Boaći i Abraham Frimpong "sigurno ostati".

"Nisam mislio da ih prodamo pre 31. avgusta, ali videćemo kako će se odvijati situacija", rekao je Terzić i dodao da klub već ima ponude za Donalda i Le Taleka.

On je naveo da su stranci koji su na prodaju zasićeni.

"Božović mi je rekao veliku istinu, da strance ne treba zadržavati duže od godinu dana, kada već dođe do zasićenosti jer njih drži euforija i želja da se osvoji titula, pošto je malo ko od njih osvajao. Već druge godine dolazi do zasićenja", rekao je Terzić.

Nova pravila Superlige podrazumevaju da u timu može da bude najviše četiri stranca. U slučaju odlaska Donalda i Le Taleka, Zvezda će moći da angažuje još dvojicu, s obzirom na to da Frimpong može da dobije srpsko državljanstvo.

"Problem je to što moramo da dovedemo igrače iz naše lige, a one najbolje traže i stranci, a mi finansijski ne možemo da se borimo sa njima. Nama su najjefitiniji stranci, ali mi hoćemo kvalitetnog, koji je slobodan i spreman da dođe u Zvezdu, koja je 10 godina sve živo lagala i napravila negativan imidž na evropskom tržištu", rekao je Terzić.

Direktor crveno-belih je rekao da je klub od omladinaca i kadeta "doveo najkvalitetnije što je moglo iz Srbije" i najavio veću minutažu za Uroša Račića, Luku Adžića, Vanju Vučićevića i Juga Stanojeva.

"Zvezda će od ove dece prihodovati između 25 i 30 miliona evra. Zvezda će za dve-tri godine biti spremna za ozbiljne evropske izazove", rekao je Terzić.

Terzić je ocenio da Zvezda ima ozbiljnu perspektivu.

"Klub ima ozbiljnu perspektivu, smanjen je dug i treću godinu je finansijski izveštaj pozitivan. Struktura duga ne sprečava funkcionisanje, što je najvažnije. Vidim da nam ne veruju, ali ćemo sredinom juna na Skupštini da iznesemo sve cifre, izveštaje revizora iz UEFA. Njih ne možete da lažete", rekao je Terzić.

Terzić je naveo da klub ima podršku sponzora, koji rešavaju 33 odsto budžeta.

Po njegovim rečima, obavljeni su razgovori sa Gazpromom koji je najavio reviziju ugovora i očekuje da novi bude potpisan početkom juna.

Terzić je rekao da očekuje da će da se ugovor sa glavnim sponzorom biti produžen za još dve godine i da će se podići iznos, za šta je zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Terzić: Partizan ima najmanje prava da priča o poštenju, vreme je da nas pogleda sreća

Izvor: RTS, 24.Apr.2017

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da neko pokušava da uruši taj fudbalski klub, a kazao je da Partizan "ima najmanje moralnog prava da priča o poštenju". On je dodao da će se predstojećeg leta "napasti" grupna faza evropskog takmičenja, bez obzira na to što...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.