Terzić: Rušenje Marakane isplativije od rekonstrukcije

Izvor: BKTV News, 14.Sep.2018, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić: Rušenje "Marakane" isplativije od rekonstrukcije

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić izjavio je da će klub nastaviti da rekonstruiše stadion, ali da je gotovo izvesno da će za nekoliko godina biti bolje srušiti "Marakanu" i izgraditi savremen objekat.

Bivši prvi čovek FSS je istakao da je svaka rekonstrukcija skupa, da jedan posao otvara tri nova i da će dugoročno, za pet ili deset godina, pošto će UEFA biti sve zahtevnija rušenje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i nova izgradnja biti neizbežni. Kako je naveo, o tome je već razgovarao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Da bismo izbacili atletsku stazu u ovoj rekonstrukciji, mi moramo teren da pomerimo skroz do zapadne tribine, a onda nam ostaju tri tribine više koje moraš da rušiš. Onda dođeš u situaciju da praktično praviš tri četvrtine novog stadiona. Prema tome, bolje je porušiti stadion i napraviti novi sa instalacijama, podzemnim garažama i tako dalje. To je isplativije, međutim, ne znači da će se i dogoditi. Takođe, nije ni sigurno da ću ja to dočekati na ovoj poziciji", rekao je Terzić.

On je istakao da ništa neće biti urađeno bez plana, već da će sve biti dobro analizirano, prevashodno na finansijskom planu, uz obaveznu konsultaciju investitora.

"I drugi velikani su srušili svoje stadone, Arsenal je srušio "Hajberi“, Atletiko se odrekao "Visente Kalderona“, Totenhem je takođe srušio "Vajt Hart Lejn" i svi su na tim mestima napravili moderna zdanja. Zašto onda to ne bi mogl da uradi i Zvezda? Za početak je raspisan javni konkurs za idejno rešenje i uglednoj komisiji je poslato 26 rešenja svetskih projektantskih agencija. U predstojećih mesec dana trebalo bi da budu izabrana dva rešenje, jedno bez i jedno sa atletskom stazom. Lično, ja sam za ono sa tribinama tik uz teren, ali na koji stadion bi "Marakana" mogla da liči je još rano pričati", poručio je Zvezdan Terzić.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.