Stručni ugao: O Borjanovoj ruci i penalu za Zvezdu

Izvor: Mondo, 30.Sep.2018, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stručni ugao: O Borjanovoj ruci i penalu za Zvezdu

Član Sudijske komisije FSS analizirao je suđenje na utakmicama crveno-belih ove sedmice.

Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u sredu Napredak, a u subotu Mladost iz Lučana i tim trijumfima učvrstili svoju poziciju na vrhu tabele, posle remija protiv Partizana u Humskoj i nedeljnog derbija bez pobednika na "Čairu".

U pregledu kola na TV Arena sport, član Sudijske komisije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Fudbalskog saveza Srbije Igor Radojičić komentarisao je odluke arbitara koji su vodili te dve utakmice - Zorana Širokog i Aleksandra Vasića.

Posle utakmice u Kruševcu, domaći su smatrali da je Široki propustio momenat da pri rezultatu 0:2 pokaže crveni karton Milanu Borjanu početkom drugog poluvremena, kada je golman crveno-belih rukom zaustavio loptu ispred kaznenog prostora.

Radojičić je o tom momentu rekao...

"Prvo pitanje koje mi je bilo upućeno o ovome bilo je da li je ovo uopšte prekršaj, jer ga je lopta pogodila u ruku. Dakle, da analiziramo prvo taj segment. Da li može da vas pogodi lopta koja putuje 30-40 metara? Nespretno je, ali očigledno je pogrešio igrač ispred njega... Tako da prekršaj jeste bio", izjavio je on.

Da li je prekršaj bio dovoljan za isključenje Zvezdinog golmana?

"S obzirom na to da prvo vidimo igrača Zvezde, koji je odmah iza golmana, pa da onda vidimo igrača Napretka, mislim da je žuti karton više nego dovoljan", dodao je on.

Izvor: TV Arena sport/MONDO

U osvrtu na isti meč, Radojičić je konstatovao da je pomoćni sudija pogrešno signalizirao ofsajd Pavkova u prvom poluvremenu, a da je potom u završnici ispravno prekidao igru pri napadima Zvezde. Takođe, govorio je i o potezu štopera Napretka Dušana Veškovca, koji se sa dobijenim žutim kartonom "unosio u lice" arbitru Širokom.

"Ako izdvojimo ovu situaciju i analiziramo samo ovaj detalj, ovo jeste za žuti karton. Nema šta, ovo jeste nesportsko ponašanje, ali očigledno je sudija procenio da bi mu to (drugi žuti karton, prim. aut) smetalo u daljem vođenju utakmice", dodao je on.

Komentarišući meč Zvezda - Mladost Lučani, Radojičić je potvrdio da Veljko Simić jeste bio u ofsajdu pre nego što mu je Aleksandar Vasić poništio gol za 1:0, a potom je govorio i o penalu iz kojeg su crveno-beli stekli prednost u drugom delu meča.

"Malo da se našalimo i da citiramo proslavljenog Vujadina Boškova, koji je rekao da je penal onda kada sudija svira. Ako idemo tom logikom - da. Mislim da Pavlović jeste stavio ruku na igrača Zvezde, sudija je to procenio kao prekršaj, ali sam uveren da dobar deo sudija ovo ne bi okarakterisao kao prekršaj. Razumem sudiju, on je video i postoji kontakt, ali smatram da nije ni svaki kontakt prekršaj. Pitanje je koliko ima povlačenja. nije to baš ubedljivo. Da ne pogrešim i kažem nešto što nije... Nečega je bilo, i većeg intenziteta, ali sam uveren da dobar deo sudija ovakve stvari u Ligi šampiona ne bi sviralo".

Pogledajte najzanimljivije detalje te utakmice.

Izvor: MONDO/Arena sport
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Kruševac

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stručna analiza na ''Areni Sport'', ovo su zaključci oko penala za Zvezdu, kartona Borjanu, spornih detalja u Nišu... (video)

Izvor: Sportske.net, 30.Sep.2018

Stručni konsultant na ''Areni Sport'' Igor Radojičić prokomentarisao je nekoliko spornih situacija u proteklih nekoliko dana, kao i večerašnje detalje sa ''Čaira''...Kako ste i navikli posle svakog kola, stručni konsultanti na ''Areni Sport'' daju svoje ocene ispravnosti pojedinih sudijskih odluka,...

Nastavak na Sportske.net...

"Bjeković obećao Lazoviću mesto u upravi Partizana"

Izvor: Mondo, 01.Okt.2018, 20:12

U emisiji "Partizanov vesnik" otkriveno zašto je, navodno, Danko Lazović prekinuo igračku karijeru...Foto: MN Press Nenad Bjeković..Očigledno je da borba za upravljačka mesta u Partizanu nije završena pre dve godine, kada je izabrano novo rukovodstvo...Dugogodišnji sportski direktor Partizana,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.