Karadžić: Srpski fudbal je blizu evropskog, Stanojeviću i Đuričiću nagrade

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Apr.2011, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Srpski fudbal je blizu evropskog, Stanojeviću i Đuričiću nagrade

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je u Staroj Pazovi da je srpski fudbal blizu evropskog kvaliteta i kao glavni prioritet u ovoj godini označio plasman reprezentacije na EP 2012. godine.
- Ne delim mišljenje kritičara da se srpski fudbal nalazi u beznađu. Crvena zvezda konstantno napreduje, Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je konstantno stabilan, a hrabre nas igre Vojvodine, Rada i Spartaka - rekao je Karadžić na Skupštini FSS.
On je ocenio da u Srbiji postoji veliki broj mladih, talentovanih igrača i odlučnih sudija.
- Imamo naslednike za naše asove, kao i odličnu sudijsku organizaciju sa veoma kvalitetnim arbitrima - rekao je Karadžić.
Predsednik FSS osvrnuo se i na učešće reprezentacije u kvalifikacijama za EP 2012. godine.
- Naravno da nismo Bogom dani da moramo da odemo na svako evropsko prvenstvo, ali imamo veoma talentovanu selekciju i morali bi da vežemo dva velika takmičenja - rekao je Karadžić.
Reprezentacija Srbije učestvovala je 2010. na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.
On je istakao da će se u narednom periodu FSS nastaviti da se bori protiv huligana.
- Moramo da napravimo jasnu razliku između navijača i huligana. Tižno je što svi plaćaju isti ceh - zaključio je Karadžić.
Predsednik FSS je najavio mogućnost raspisivanja vandrednih izbora ukoliko se reprezentacija kvalifikuje na EP.
- Ovom sazivu Skupštine mandat iztiče 25. jula 2012, kada se održava i Evropsko prvenstvo. Kako se to ne bi poklopilo postoji mogućnost da raspišemo vanredne izbore do kraja ove godine ili početkom sledeće - rekao je Karadžić.
On je naveo da je jedan od glavnih zadataka u 2011. rad na infrastrukturi i renoviranju stadiona i podsetio da će Kuća fudbala u Staroj Pazovi zvanično biti otvorena 14. maja kada će na svečanoj ceremoniji prisustvovati predstavnici Svetske fudbalske federacije (FIFA) i Evropske fudbalske unije (UEFA).
- Ispunili smo jednu istorijsku obavezu i sagradili ovaj centar. Da nismo uradili ništa drugo osim toga, i naši najveći kritičari morali bi da priznaju uspeh - doda je on.
Fudbalski savez je dodelio priznanja za najbolju sudijski tim Slobodanu Veselinoviću, Igoru Radojčiću i Milovanu Ristiću.

Nagradu za najperspektivnijeg igrača dobio je član holandskog Herevena Filip Đuričić, a za najperspektivnijeg trenera šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Stanojević.
- Izuzetno cenim ovo priznanje. Potičem iz ove organizacije i prve trenerske uspehe napravio sam sa omladinskom reprezentacijom. Fudbal u Srbiji je živ. Ne smemo da minimalizujemo ono što smo uradili do sada i verujem da smo što bliži Evropi - rekao Stanojević.
U radu Skupštine učestvovalo je 60 delegata, koji su usvojili izveštaj o radu Saveza u prošlih godinu dana, kao i finansijski izveštaj prema kome je ostvarena dobit u proteklom periodu iznosila nešto više od 234 miliona dinara.
Predstavnici Crvene zvezde, kao što su i najavili, nisu učestvovali u radu Skupštine.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi,   Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.