Zrenjaninsko prihvatilište poklanja kućne ljubimace

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2022, 14:38

Zrenjaninsko prihvatilište poklanja kućne ljubimace

U Zrenjaninskom prihvatilištu za napuštene životinje održana je akcija promovisanja udomljavanja ljubimaca. Učenici osnovnih i srednjih škola mogli su da na licu mesta pogledaju u kakvim uslovima žive napuštene životinje i da saznaju nove informacije o odgajanju pasa.

Zrenjaninka Aleksandra Vujinov u prihvatilište za napuštene životinje stigla je sa razredom, iako nije tako planirala kući je otišla sa novim ljubimcem.

"Kod kuće imam dva šarplaninca, on >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << me baš podseća na šarplaninca pa sam odlučila da ga uzmem , on je mali oni su veći pa će uz njih narasti", Aleksandra Vujinov.

Od 2005. godine od kada postoji prihvatilište za napuštene životinje u Zrenjaninu je udomljeno preko 4 hiljade jedinki. Udomljavanje životinja donosi i obaveze vlasnicima.

"Kućne ljubimce ne treba napuštati, da moraju da vode računa o njima i jedno od glavnih što treba da urade to je da svog ljubimca čipuju i vakcinišu, da ga uvek izvode u šetnju i da ga nikad ne puste bez nadzora", kaže Danijela Tančić, portparol JKP Čistoća i zelenilo Zrenjanina

Kinološko društvo u Zrenjaninu podržava akcije promovisanja udomljavanja pasa i kako ističu ljubav ljubimaca ne meri se rodovnikom.

Vladimir Vujin, predsednik društva, ističe: "Verujte mi da je pas potpuno isti, da li on imao rodovnik ili ne, i jedni i drugi mogu da pruže maksimalnu ljubav i pažnju. Nekad, verujte mi, da možda čak i psi koji su udomljeni iz prihvatilišta i sa ulice više pažnje i ljubavi posvete vlasniku nego neki koji su iz odgajivačnice."

Trenutno je u Zrenjaninskom prihvatilištu za napuštene životinje smešteno oko 190 pasa a udomljavanje se vrši svakog dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.