Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjaninsko pozorište slavi dva veka postojanja

Zrenjaninsko Narodno pozorište „Toša Jovanović“ obeležilo je dva veka postojanja, sedamdeset godina profesionalnog rada dramske i šest decenija lutkarske scene svečanom akademijom, na kojoj su dodeljene nagrade i poklooni svim zaslužnim pojedincima i članovima pozorišnog kolektiva.

- Ove značajne jubileje obeležićemo u subotu, imaćemo premijeru „Romea i Julije“. Ponosni smo na ovaj veliki jubilej i trudićemo se da dostojno nastavimo rad i ovu lepu tradiciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << – istakao je v.d. direktora , Ivan Francuski.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić najavio je da će iduće godine započeti temeljna rekonstrukcija zgrade pozorišta, koja je izgrađena pre tačno 177 godina, i  jedna je od najlepših sala u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jubileji zrenjaninskog pozorišta "Toša Jovanović"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2016

Zrenjaninsko Narodno pozorište "Toša Jovanović" ove godine obeležava 70 godina rada Dramske i 60 godina rada Lutkarske scene. Tim povodom, upriličena je i Svečana akademija, a za u subotu je najavljeno premijerno izvođenje Šekspirovog komada "Romeo i Julija"...Istog dana u muzeju će biti otvorena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.