Zrenjaninsko pozorište domaćin 70. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2021, 10:35

Zrenjaninsko pozorište domaćin 70. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine

U periodu od 19. do 26. aprila biće održan jubilarni, 70. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine pod sloganom „Epsko i dramsko“. U nešto izmenjenom konceptu u odnosu na prethodna dva izdanja, kada je bilo moguće praćenje svih predstava u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović", ovogodišnji Festival izmešta igranje predstava, u selekciji Slobodana Savića, u pozorišta u gradovima Vojvodine: Novi Sad, Suboticu, Sombor i Vršac, a Zrenjanin će, kao domaćin svečano otvoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i zatvoriti Festival.

Kako je najavljeno, devet pozorišta Vojvodine, koliko ih učestvuje na ovogodišnjem Festivalu, izvešće 12 predstava: sedam dramskih i četiri predstave za decu u takmičarskoj konkurenciji, i jednu u čast nagrađenih.

„Budući da su protivpandemijske mere i dalje na snazi, te da institucije pozorišta predstavljaju primer odgovornog ponašanja koje doprinosi opštoj zdravstvenoj bezbednosti stanovništva, odlukom Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine, predstave će biti igrane u matičnim pozorištima selektovanih predstava (prošlogodišnja selekcija preneta je na ovu godinu jer, Festival nije održan prošle godine), dok će svečano otvaranje, promocija publikacije i zatvaranje Festivala sa dodelom nagrada, biti održano u Narodnom pozorištu Toša Jovanović“, navode u zrenjaninskom teatru, ističući da će zainteresovanoj publici koja neće moći da gleda predstave u pozorištima zbog ograničenog broja mesta u salama, biti omogućeno online praćenje svečanog otvaranja i zatvaranja Festivala na Facebook stranici Narodnog pozorišta "Toša Jovanović", na kojoj će se takođe biti objavljivan raspored igranja i katalog Festivala, kao i Dnevnik Festivala u osam izdanja, sa aktuelnim festivalskim dešavanjima.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.