Zrenjaninski sportisti kao volonteri pomažu kada je najpotrebnije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2020, 12:23

Zrenjaninski sportisti kao volonteri pomažu kada je najpotrebnije

Zrenjaninka Marina Đekić, šest godina trenira u Klubu borlačkih sportova „Internacional Eko metal komerc“, kod trenera Gorana Zečevića. Volontiranje u zrenjaninskom Crvenom krstu započela je 2011. godine, kao članica ekipe prve pomoći. Pored takmičenja iz ove oblasti, učestvovala je i u drugim aktivnostima koje Crveni krst organizuje, uporedo sa školskim obavezama i treninzima kik boksa.

"Vremenom su treninzi postali intenzivniji, a poziv za ulazak u reprezentaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kik boks saveza Srbije bio je trenutak kada sam se više posvetila sportu i uložila većinu slobodnog vremena u napredovanje u sportskoj karijeri“, kaže ova uspešna sportistkinja, ističući da je i nakon toga uvek bila spremna da doprinese aktivnostima Crvenog krsta, kad god je bila u prilici.

"Danas, kada smo svi pred izuzetno teškim izazovom, osetila sam potrebu da pomognem ljudima kojima je to potrebno. Od trenutka proglašenja vanrednog stanja, sestra i ja smo se uključile u aktivnosti pružanja pomoći starijem stanovništvu i socijalno ugroženim grupama u mesnoj zajednici, nabavljajući osnovne životne namirnice, lekove i sredstava za higijenu. Angažovani smo i na pripremama paketa za penzionere koji imaju primanja manja od 30 hiljada dinara mesečno. Zadovoljna sam radom volontera u prethodne tri nedelje, svi su veoma motivisani, a meni najveću motivaciju pružaju osmesi i zahvalnost na licima ljudi kojima pomažemo“, priča naša sagovornica.

Marina je, inače, višestruka juniorska i seniorska prvakinja Srbije, u juniorskoj konkurenciji je trostruka prvakinja Balkana, dvostruka prvakinja Evrope i vicešampionka sveta, a osvojila je i bronzanu medalju na seniorskom prvenstvu Evrope, evropske kupove, svetski kup i profesionalni je prvak Srbije u K1.

Pet puta je do sada dobijala je nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina, počevši od 2015. pa zaključno sa prošlom godinom.

I brojni drugi sportisti iz grada na Begeju uključili su se u volonterski rad od kada je proglašeno vanredno stanje, pa su, između ostalih, tu rvači, džudisti, fudbaleri. Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sporstkog saveza Grada Zrenjanina, kaže da je Savez zajedno sa sportistima prethodnih dana uključen u akciju pakovanja paketa pomoći za penzionere.

"Veliki broj sportista, dobrovoljaca, odazvao se pozivu i pomaže u obavljanju ovog posla. Stotinak sportista priključilo se ostalim volonterima. Neki rade u gradskom Kol centru, pozvali smo ih da se priključe i kriznim štabovima, učestvovali smo u akciji dobrovoljnog davanja krvi. Sve je na dobrovoljnoj bazi i ja se zahvaljujem svim sportistima koji pokazuju veliko srce kako na terenu, tako i sada kada je pomoć potrebna“, istakla je Đapić Atanacković.

Inače, 186 zrenjaninskih klubova su članovi ovdašnjeg Sportskog saveza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.