Zrenjaninci dvadeset godina čekaju obilaznicu

Izvor: RTS, 20.Sep.2019, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjaninci dvadeset godina čekaju obilaznicu

Zemljani radovi na obilaznici oko Zrenjanina se privode kraju. Na trasi od 3,7 kilometara najznačajniji objekat je most na Begeju na kome se predviđa da će konstrukcija da bude postavljena do sredine oktobra, dok će radovi na asfaltiranju puta kasniti za oko mesec dana od predviđenog roka.
Trasa dela obilaznice oko Zrenjanina od Mihajlovačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do Temišvarskog druma je urađena u dužini od 3,7 kilometara i moglo bi da počne asfaltiranje. Taj posao će sačekati dok električari ne završe svoje radove.
 
"Zbog toga što je neophodno da se izmeste dalekovodi, da se reguliše visina tih visokonaponskih kablova, jer to je zona raskrsnice u kojoj će se raditi rasveta", objašnjava Tanja Bisić, "Energoprojekt niskogradnja".
Posle 27 godina u Zrenjaninu se gradi most na Begeju. Elementi se sklapaju nekoliko kilometara uzvodno, a na nosače biće postavljeni, uz pomoć skele i dizalica.
„Rađen je dosta veliki prednapregnuti nosač. Raspona 46 metara da bi se obezbedio plovni put Begejom. Most kao most ima standardnu širinu, nekih sedam metara i sedamdeset. Kolovoz, plus dve pešačke staze", kaže Milan Dimitrijević, rukovodilac gradnje mosta.
Nakon što se otvori ovaj deo obilaznice od Temišvarskog do Mihajlovačkog druma, ostaće da se završi još samo jedna deonica ka Beogradu.
 
"Radimo i projekat za četvrtu, poslednju fazu ove obilaznice koja je takođe nekih 3,6 kilometara i gde takođe postoji jedan objekat, a to je nadvožnjak preko pruge", kaže Čedomir Janjić, Gradonačelnik Zrenjanina.
Vrednost posla na radovima koji se izvode trenutno je oko 420 miliona dinara, a finansira ih Vlada Srbije. Zrenjanin više od dve decenije čeka na završetak obilaznice, a najave su da će tokom naredne godine konačno biti spojeni asfaltom svi delovi od beogradskog do novosadskog puta.





Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.