Zrenjanin raspisao novi poziv za finansiranje lečenja dece

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2022, 12:05

Zrenjanin raspisao novi poziv za finansiranje lečenja dece

Grad Zrenjanin raspisao je novi javni poziv za finansijsku podršku za lečenje maloletne dece iz tog grada, a poziv je otvoren do utroška sredstava.

Kako je objavljeno na gradskom sajtu, u toku prošle godine Grad Zrenjanin pomogao je lečenje 18 dece.

Kriterijumi za konkurisanje po tom javnom pozivu, kao i dokumentacija koju je potrebno priložiti, objavljeni su na stranici sajta Grada Zrenjanina "Oglasi i konkursi".

U toku prethodne godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravo na finansijsku podršku grada za lečenje, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura, u skladu sa kriterijumima propisanim javnim pozivom, ostvarilo je 18 dece, a ukupan iznos odobrenih sredstava iznosi više od 1,5 miliona dinara.

Naime, od raspisivanja novog javnog poziva već su doneta dva rešenja o dodeli sredstava i još nekoliko zahteva je u fazi razmatranja.

Sve prispele zahteve za finansijsku podršku za lečenje maloletne dece razmatra stručna komisija imenovana posebnim rešenjem gradonačelnika.

Ona donosi ocenu i mišljenje i daje predlog o visini finansijske podrške po podnetom zahtevu za lečenje dece.

Visina finansijske podrške se, na predlog komisije, utvrđuje rešenjem gradonačelnika u svakom konkretnom slučaju, maksimalno može iznositi 150.000 dinara po podnetom zahtevu i isplaćuje se u jednokratnom iznosu.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.