Izvor: RTS, 24.Jul.2020, 17:39

Zrenjanin ponovo domaćin na Trci kroz Srbiju

Direktor Trke Kroz Srbiju Vladimir Kuvalja i sportski direktor Saša Gajičić posetili su u sredu Zrenjanin, grad koji će takođe biti domaćin etape na Trci kroz Srbiju.
Pored Zrenjanina, čelnici naše najpoznatije biciklističke manifestacije obišli su i Novi Sad, grad u kojem će biti cilj ovogodišnje, jubilatne 60. Trke kroz Srbiju.

Prva etapa voziće se 1. septembra sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Jahorine do Zlatibora.
Već narednog dana, biciklisti iz 30 svetskih zemalja će startovati drugu etapu iz Mionice i voziće preko Beograda sve do Požarevca.
Trećeg dana trke, karavan će startovati iz Zrenjanina i voziće sve do Novog Sada gde će 3. septembra biti i cilj ovogodišnje Trke kroz Srbiju na prelepom Trgu Slobode u samom centru Novog Sada.
S toga su sportski direktor Trke kroz Srbiju Saša Gajičić i direktor Vladimir Kuvalja obišli sa tehničkom službom trasu poslednje, treće etape od Zrenjanina do Novog Sada dugu oko 90 kilometara.
"Drago nam je i velika nam je čast što će Zrenjanin pononovo biti domaćin Trke kroz Srbiju. U prethodnoj deceniji Zrenjanin je bio čak i domaćin i cilja naše najpoznatije biciklističke trke, a ove godine manifestaciju završavamo zaista spektakularno - prelepom etapom iz centra Zrenjanina do samog centra Novog Sada", rekao je sportski direktor trke Saša Gajičić.
"Kažem spektakularno, jer ćemo ove godine u samom centru Novog Sada imati i kružnu trku kroz najlepši i turistički najatraktivinji deo grada, tako da će svi ljubitelji sporta i biciklizma imati priliku da uživaju u nesvakidašnjoj vožnji gradskim ulicama Novog Sada i vide bicikliste u sprintu na Tegu Slobode", dodao je Gajičić.
Direktor Trke kroz Srbiju Vladimir Kuvalja ističe značaj ovako koncipirane trke.
"Startujemo 1. septembra na Jahorini i vozimo prvog dana do Zlatibora. Zaista fantastična etapa, lepa ali i naporna za takmičare, atekativna za medije, ali i sve naše sugrađane, ljubitelje biciklizma i sporta i naše verne navijače. Potom idemo do Mionice odakle ćemo voziti drugu etapu sve do Požarevca. I konačno, trećeg dana iz Zrenjanina vozimo do Novog Sada", rekao je Kuvalja.
"Dakle, Trka kroz Srbiju raste i razvija se svakoga dana, a s obzirom na to da se grad sporta Zrenjanin, grad koji ima čak 23 osvajača medalja na Olimpijskim igrama, uključio u organizaciju trke, govori u prilog činjenici da je i u ovom teškim vremenima dok traje pandemija, Trka kroz Srbiju brend koji je fantastično prihvaćen i prepoznat kako u Srbiji, tako i u regionu, Evropi i čitavom svetu", dodaje direktor trke.
"Preduzimamo sve mere zaštite i pravimo velike planove. Sportska ali i celokupna infeastruktura u Zrenjaninu je sjajna, obišli smo centar grada, obišli smo celu trasu treće etape od Zrenjanina do Novog Sada i nema sumnje da će to biti jedna od najbržih etapa. Zadovoljni smo viđenim, pripreme za trku teku odlično, svima želim mnogo zdravlja, a mi u organizaciji pripremamo se kao da će se trka voziti sutra, uvereni da ćemo jubilej obeležiti onako kako Trka kroz Srbiju to i zaslužuje", zaključuje Kuvalja.
Ovogodišnja Trka kroz Srbiju slavi 60. izdanje. Među učesnicima iz celog sveta, nastupiće i reprezentacija Srbije, a među ekipama će biti i timovi iz Italije, Nemačke, Belgije, Francuske i mnogih drugih zemalja.
Trku kroz Srbiju će pratiti i više od 20 medija iz zemlje i inostranstva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.