Izvor: Radio 021, 08.Apr.2020, 22:11

Zrenjanin bez vode, nema potvrde da li su u pitanju planirani radovi ili kvar

U Zrenjaninu je večeras oko 19 sati prestala isporuka vode svim potrošačima, iako je prvobitno najavljeno iz fabrike vode da će prekid rada gradskog vodovoda početi u 23.00 radi planiranih radova.

Za sada nema potvrde da li su planirani radovi počeli ranije, ili je posredi kvar, s obzirom na to da je u Zrenjaninu već danima slab pritisak vode u česmama, posebno na višim spratovima stambenih zgrada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Lokalni nedeljnik "Zrenjanin" objavio je na svom sajtu da je do prevremenog isključenja vode najverovatnije došlo zbog havarije u fabrici vode i da su radnici JKP "Vodovod i kanalizacija" angažovani da snabdevanje vodom ponovo preusmere na izvorište.

Iz fabrike vode kojom upravlja italijanska grupacija "Zilio" ranije danas je saopšteno da je planirano isključenje vodovoda kako bi se povećao pritisak u mreži i voda došla do svih potrošača.

Takođe su naveli da će se truditi da isporuka vode počne ranije od planiranih 07.00 sati sutra, u četvrtak.

Stanovnici viših spratova u stambenim zgradama u Zrenjaninu poslednjih nedelju dana imaju otežano vodosnabdevanje, a mnogi od njih žale se da uopšte nemaju vodu.

Da problem postoji potvrdilo je i JKP "Vodovod i kanalitzacija" koje je 4. aprila uputilo zahtev fabrici vode da što pre otkloni probleme i obezbedi stabilan pritisak vode u mreži i uredno vodosnabdevanje grada.

Iz Vodovoda su poručili i da, ukoliko odgovorni u fabrici vode nisu spremni da to urade, da o tome u najkraćem roku obaveste to preduzeće.

Celokupno vodosnabdevanje grada je od 24. februara preko postrojenja za prečišćavanje vode za piće, odnosno fabrike vode koja je u privatnom vlasništvu kao deo italijanske grupe "Zilio".

U Zrenjaninu upotreba vode iz vodovoda za piće nije dozvoljena već 16 godina, po zabrani Pokrajinske sanitarne inspekcije. Grad od tada bezuspešno pokušava da uspostavi kvalitetno vodosnabdevanje.

Fabrika vode grupe "Zilio" još ne radi u planiranom obimu, a u današnjem saopštenju tvrde da su poslednje analize pokazale da voda "ispunjava sve propisane hemijske i mikrobiološke kriterijume i da su se stekli uslovi da uskoro bude poništena odluka od pre 16 godina".

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.