Izvor: Radio 021, 19.Dec.2018, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: U gradsku mrežu puštena voda iz novog postrojenja

Voda iz novog postrojenja za prečišćavanje puštena je u gradsku vodovodnu mrežu u Zrenjaninu, gde je upotreba vode za piće zabranjena više od 14 godina, saopštila je gradska uprava Zrenjanina.

Iako će doći do vidljivog poboljšanja kvaliteta vode, odluka iz 2004. godine o zabrani upotrebe vode iz gradske vodovodne mreže za piće i dalje je na snazi i biće sve dok je ne ukinu nadležne institucije, navodi se u saopštenju.

Voda iz novog postrojenja za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prečišćavane puštena je posle testiranja opreme i pripreme za početak probnog rada postrojenja. Taj potez usledio je nakon što je JKP "Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin konzorcijumu investitora izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode odobrila da prečišćenu vodu pušta u mrežu.

U toku testiranja opreme celokupno vodosnabdevanje grada ići će preko postrojenja za prečišćavanje vode, uz stalnu kontrolu kvaliteta vode koju će obavljati investitor, JKP "Vodovod i kanalizacija" i ovlašćene laboratorije. O momentu završetka testiranja opreme i započinjanju probnog rada postrojenja javnost će blagovremeno biti obaveštena.

Upotreba vode za piće iz gradskog vodovoda zabranjena je 2004. godine zbog nedozvoljene koncentracije arsena u njoj, a od tada je bilo nekoliko bezuspešnih pokušaja da se problem reši.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Iz zrenjaninskih slavina potekla voda iz novog prečistača, mesec dana probnog rada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2018, 11:41

U vodovodnu mrežu u Zrenjaninu puštena je voda iz novoizgrađenog postrojenja za prečišćavanje. Voda u ovom gradu zvanično je zabranjena za piće još 2004. godine, a više od četiri decenije problem postoji...Iako je postrojenje završeno pre više od četrnaest meseci, zbog administrativnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.