Zrenjanin: Još tri ustanove za društveno koristan rad maloletnika koji su u sukobu sa zakonom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2021, 15:35

Zrenjanin: Još tri ustanove za društveno koristan rad maloletnika koji su u sukobu sa zakonom

Na evidenciji Centra za socijalni rad Grada Zrenjanina, tokom prethodnih godina povećan je broj maloletnika počinilaca krivičnih dela. Oni se na obavljanje društveno-korisnog rada upućuju u javna preduzeća, ustanove, mesne zajednice ili udruženja, sa kojima je Centar potpisao Protokole o saradnji.

Na evidenciji zrenjaninskog Centra za socijalni rad tokom prošle godine bilo je 105 maloletnika sa problemima u ponašanju i 442 u sukobu sa zakonom. One kojima je na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravosnažnog sudskog rešenja izrečena mera posebna obaveza da se bez nadoknade uključe u rad humanitarnih organizacija ili poslove socijalnog i ekološkog karaktera, Cenar upućuje na obavljanje društveno korisnog rada.

U vezi sa tim Centar je Protokole o saradnji ranije potpisao sa JKP "Čistoća i zelenilo", mesnim zajednicama, Udruženjem "Zelene šape", a sada i sa Centrom MOST, Crvenim krstom i Gerontološkim centrom.

"Drago mi je što smo danas potpisali protokol sa ovim ustanovama, jer sa njima dobro sarađujemo i po drugim pitanjima. Svi smo u oblasti socijalne zaštite, saradnja na gradskom nivou jako dobro funkcioniše i nadam se da će tako funkcionisati i u vezi sa maloletnim počiniocima krivičnih dela", kaže Olivera Lisica, direktorka Centra za socijalni rad Grada Zrenjanina.

Kako je rečeno, na ovaj način maloletnici rade na razvijanju svojih kompetencija i odgovornosti

"Mogu, recimo, da pomognu deci sa razvojnim poteškoćama, u smislu lokomocije, rada na nekim radionicama, održavanju dvorišta", kaže Nevena Montresor, direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Grada Zrenjanina "Most".

"Da pokušamo da pomognemo da ovi mladi ljudi koji su se našli na stranputici na samom početku svog života, na što lakši i jednostavniji način pronađu svoj pravi put", ističe Aleksandra Tanasijević, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin.

U Centru za socijalni rad kažu da je uočljiv porast broja ovakvih predmeta, pa će aktivnosti i u 2022. godini više biti usmerene ka ovoj populaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.