Izvor: Radio 021, 25.Apr.2021, 12:34

"Vojvodinaput" ponovo na prodaju, ovaj put po ceni od pet odsto procenjene vrednosti

Imovina zrenjaninskog preduzeća "Vojvodinaput" ide na prodaju treći put, a da li će ona biti uspešna biće poznato 8. juna, za kada je stečajni upravnik Slobodan Sudarov zakazao prodaju.

Ovog puta imovina preduzeća, u koju spadaju upravna zgrada i objekti koji se nalaze u krugu preduzeća, u Ulici Žarka Zrenjanina u Zrenjaninu, zatim poljoprivredno zemljište, mehanizacija, potraživanja i potencijalna vrednost ugovora o održavanju puteva sa "Putevima Srbije", prodavaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se po početnoj ceni koja predstavlja pet odsto od procenjene vrednosti.

To znači da će početna cena na nadmetanju biti 8.926.104 dinara, dok je procenjena vrednost 178.522.098 dinara, prenosi portal Zrenjaninski.

Pravo učešća imaju svi oni koji otkupe prodajnu dokumentaciju u zakonskom roku. Potrebno je i da uplate depozit za učešće u prodaji putem javnog nadmetanja.

Poslednji pokušaj prodaje "Vojvodinaputa" desio se novembra prošle godine. Tada je beogradska firma "Euro road transit" ponudila 41 milion dinara. Nakon toga, o ponudi je trebalo da se izjasne Odbor poverilaca i ostali poverioci. S obzirom na to da je imovina preduzeća "Vojvodinaput" oglašena za prodaju i treći put, očigledno je da u odboru nije bilo saglasnosti u vezi sa ponudom Beograđana.

Privredni sud u Zrenjaninu je rešenje o bankrotstvu "Vojvodinaputa" doneo 7. decembra 2018. Ono je postalo pravosnažno 4. februara naredne godine. U obrazloženju ovog rešenja navedeno je da je stečaj u nekada uspešnom putarskom preduzeću otvoren 30. oktobra 2018. godine, a da su se na prvom poverilačkom ročištu, održanom 7. decembra, prisutni poverioci složili da se stečajni postupak odmah nastavi bankrotstvom.

To je, u svom iscrpnom izveštaju, predložio i stečajni upravnik Slobodan Sudarov, uz preporuku da se proda imovina koju poseduje ovo propalo preduzeće. Najvrednija imovina koju "Vojvodinaput" ima su nepokretnosti, a od njih najviše vredi upravna zgrada sa pomoćnim prostorijama, u ulici Žarka Zrenjanina 75. Što se opreme tiče, ona je u vrlo lošem stanju i uglavnom je van funkcije.

"Preduzeće nema nikakve potencijale, ni finansijske ni kadrovske, da se oporavi", zaključio je svojevremeno Sudarov i predložio Privrednom sudu da proglasi bankrotstvo preduzeća i da se njegova imovina rasproda.

Autor: Zrenjaninski

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.