Vojvodina: Registrovano 2.046 novih slučajeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 16:28

Vojvodina: Registrovano 2.046 novih slučajeva

Institut za javno zdravlje Vojvodine je saopštio da je u Vojvodini danas registrovano 2.046 novih slučajeva.

Najviše novoobolelih je u Novom Sadu, 486, a situacija je kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici, pa Institut ocenjuje da je epidemiološka situacija u Vojvodini i dalje vanredna, "sa daljom tendencijom pogoršanja", piše u saopštenju.

"U ovom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 30.389. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 9.638, potom sledi Pančevo sa više od 3.000, Zrenjanin sa više od 1.900 i potom Kikinda, Subotica i Bačka Palanka sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva", dodaje se u saopštenju.

U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao "vanredna".

"Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema", piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"VAKCINACIJA JE KLJUČNA" Epidemiolog objašnjava kada će početi da opada broj zaraženih kovidom, ali i KADA NAM STIŽE GRIP

Izvor: Blic, 03.Dec.2020

U Subotici je registrovano 1.597, a u Sevenobačkom okrugu ima 1.845 aktivnih slučajeva kovid-19. Ocenjuje se da je epidemiološka situacija kritična, a to znači da je stepen iznad vanredne situacije - kaže epidemiolog dr Nebojša Bohucki iz Zavoda za javno zdravlje.

Nastavak na Blic...

Skoro 600 novih slučajeva kovida u Novom Sadu za jedan dan

Izvor: Radio 021, 04.Dec.2020, 11:32

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je da je u protekla 24 sata u pokrajini registrovano 2.059 novih slučajeva kovida-19, od kojih čak 598 u Novom Sadu...Iz Instituta upozoravaju da je situacija kritična i u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici...U ovom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.