Vaterpolisti Radničkog spremni za finalni turnir Kupa Srbije

Izvor: KGsport.info, 21.Dec.2018, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Radničkog spremni za finalni turnir Kupa Srbije

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca od četvrtka uveče su u Zrenjaninu, gde ih u subotu od 19.45 časova (RTS2), očekuje polufinale „fajnal-fora“ Kupa Srbije, sa ekipom Naisa iz Niša.
Svakako da je za mladu kragujevačku ekipu plasman na završni turnir i eliminacija Crvene zvezde u četvrtfinalu (12:10) ogroman uspeh, ali nema sumnje da tu nije kraj njihovih ambicija, već žele da naprave bar korak >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << više.
– Želimo da trijumfom potvrdimo pobedu nad Crvenom zvezdom i plasman na ovaj turnir. Našom eliminacijom Zvezde, Šabac i Partizan ostali su malo veći favoriti u odnosu na nas i Nais, ali ako smo pobedili „crveno-bele“, sigurno je da možemo da se nadigravamo i sa ove tri ekipe. Bitno je da budemo na maksimumu, jer ako smo na 80 odsto svojih mogućnosti možemo da izgubimo od svakoga, a ne samo od učesnika finalnog turnira – istakao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.
Kragujevčani su bili ubedljivi u meču Regionalne A2 lige u Nišu, vodili i sa pet golova prednosti, a na kraju su slavili sa 12:10.
– Pobedili smo u Nišu, kvalitetniji smo i imamo ulogu favorita i želju da se plasiramo u finale, ali je sigurno da i oni gaje iste ambicije. Taj meč je bio na početku sezone, nijedna ekipa nije igrala na sadašnjem nivou, pa očekujem dosta kvalitetniji meč – dodao je Stevanović.
Nišlije su drugu godinu zaredom na finalnom turniru, a prošle su u polufinalu pali na „penal ruletu“, protiv Šapca.
– Prošle godine nam je za dlaku izmaklo finale. Vodili smo u finišu, potom primili gol i nesrećno izgubili na peterce, pa se nadam da će nam se to sada vratiti. Drugo uzastpono učešće na „fajnal-foru“ veliki je uspeh za naš klub, ali kada smo već tu, pokušaćemo da nadmašimo prošlogodišnji rezultat. Neće biti nimalo lako, jer nas je Radnički već pobedio ove godine i ima izuzetnu sezonu, o čemu najbolje govori tabela A2 Regionalne lige. Ali, ako na pravi način odgovorimo na njihovu agresivnu igru sa puno plivanja, mislim da možemo da igramo otvorenu utakmicu, „na jednu loptu“. Verujem da ćemo dati sve od sebe i odigrati dobar meč, pravi polufinalni. Mislim da se sve ekipe slažu da je favorit Šabac, ali igra se na jednu utakmicu i sve je moguće – zaključio je Igor Lazić, golman i kapiten ekipe Naisa.
U drugom polufinalnom duelu, od 21.30 časova, sastaju se Partizan i Šabac, a finale je na programu u nedelju od 20 sati.
Svi timovi smešteni su u hotelu „Kaštel Ečka“, velelepnom lovačkom dvorcu iz 1820. godine, koji je u potpunosti renoviran po savremenim standardima.
Izvor i foto: KVK Radnički
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Vaterpolo: U Zrenjaninu turnir Kupa Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2018, 16:34

Zrenjanin je ovog vikenda prestonica srpskog vaterpola. Grad na Begeju je domaćin F4 Kupa Srbije, koji brani Partizan. Crno-beli u večerašnjem polufinalu od 21.30 igraju sa Šapcem. U prvom meču od 19.45 snage će odmeriti Radnički i Nais. Finale je sutra od 20.00..."Branimo trofej i sve ćemo učiniti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.