Uskoro brze saobraćajnice Novi Sad - Zrenjanin i Zrenjanin - Borča

Izvor: RTS, 01.Feb.2017, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro brze saobraćajnice Novi Sad - Zrenjanin i Zrenjanin - Borča

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je na sastanku s ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović dogovoren zajednički pristup izradi projektne dokumentacije za buduće brze saobraćajnice od Novog Sada do Zrenjanina i od Zrenjanina do Borče, odnosno Beograda.
Kako je saopštila Pokrajinska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlada, Igor Mirović i Zorana Mihajlović razgovarali su o daljoj realizaciji projekata u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja u Vojvodini, planu rehabilitacije i održavanja puteva, kao i o izdavanju građevinskih dozvola i procesu ozakonjenja objekata izgrađenih bez građevinskih dozvola.

Na sastanku rečeno je da je princip okupljanja oko projekata nadležnih sa svih nivoa vlasti doprineo otklanjanju "uskih grla" i efikasnijoj realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata, kao što su - Žeželjev most preko Dunava kod Novog Sada, Ipsilon krak autoputa kod Subotice, Fruškogorski koridor i Sentandrejski bulevar u Novom Sadu.
Mirović je rekao da se sa "velikom dozom izvesnosti" kraj 2017. godine može definisati kao rok za završetak izgradnje drumsko - železničkog Žeželjevog mosta u Novom Sadu.
Na sastanku je rečeno i da se ti projekti realizuju po utvrđenom realnom planu, sistematično i sa obezbeđenim finansijskim sredstvima.
Mirović i Mihajlović najavili su formiranje i zajednički koordinacioni tim, koji će na mesečnom nivou analizirati sve projekte koji se izvode i planiraju na teritoriji Vojvodine.
Zorana Mihajlović je navela da, kada se sabere vrednost svih projekata koji su pokrenuti na teritoriji Vojvodine, u naredne dve godine oni će iznositi 1,2 milijarde evra.
"Toliko će Vojvodina imati investicija i novca u putevima i u železnici. Nadam se da je to osnova da Vojvodina konačno ponovo bude najrazvijenija, kao što je to nekada bilo", rekla je Mihajlović.
Navela je da se prvi radovi na izgradnji dela Fruškogorskog koridora očekuju se početkom 2018. godine.
"Razgovarali smo i o železničkom saobraćaju. Najveći procenat putnika koje prevozi 'Srbija Voz' - 85 odsto - je na teritoriji Vojvodine i to je saobraćaj kome pridajemo posebnu važnost. Hoćemo maksimalno da pomognemo i zbog toga je većina novih vozova i lokomotiva na teritoriji Vojvodine", navela je Zorana Mihajlović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.