U organizaciji Gradske opštine: ZEMUNSKI PENZIONERI SE UPOZNALI SA LEPOTAMA BANATA! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2019, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U organizaciji Gradske opštine: ZEMUNSKI PENZIONERI SE UPOZNALI SA LEPOTAMA BANATA! (FOTO)

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić ispratio je 20. septembra još jednu grupu penzionera koja je pošla na jednodnevni izlet put Zrenjanina, Kaštela Ečka i Etno-centra ''Lujza'', koji se nalazi u Belom Blatu. 

Uz želje za prijatno putovanje, predsednik Matić je rekao da su besplatni izleti koje organizuje Gradska opština Zemun samo mali izraz zahvalnosti za sve ono što su naši stariji sugrađani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << učinili za nove generacije i pozvao ih da se prijave u zgradi Opštine i u mesnim zajednicama kako bi nastavili sa druženjima, putovanjima, radionicama i rekreacijom.

U pratnji stručnog vodiča penzioneri su imali priliku da se upoznaju sa lepotama Banata. Poseban utisak je ostavio etno-centar ''Lujza'', koji se nalazi na obodu čuvene Carske bare, samo dvanaest kilometara od Zrenjanina. Formiran je u sklopu poljoprivrednog domaćinstva Toškov na mestu istoimenog starog imanja vlastelinske porodice Lazar.

Penzioneri su imali priliku da vide jednu od najstarijih škola u Banatu, dud star više od 130 godina, bunar iskopan pre jednog veka, seosko dvorište koje danas izgleda baš kao i onda, kada su ovde pristigli prvi stanovnici ''Lujze''. Kao u pesmi Đorđa Balaševića gosti su mogli da probaju domaće uštipke i krofne, turšiju, štrudle od bundeve, višanja i maka, ali i prerađevine mesa od mangulice.

Dokle god vremenski uslovi budu to dozvoljavali Gradska opština Zemun će organizovati izlete za starije sugrađane. Telefoni za informacije su 011/3778-470 i 011/3168 088.

NEVIĐENA DRAMA! Mladić krenuo da se BACI SA MOSTA - policajac ga uhvatio u poslednjoj sekundi, munjevitom reakcijom spasio život (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.