U Zrenjaninu potpisan Sporazum saradnji između Grada i Crvenog krsta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 13:25

U Zrenjaninu potpisan Sporazum saradnji između Grada i Crvenog krsta

U Zrenjaninu je danas potpisan Sporazum o saradnji, kojim se uređuju saradnja i međusobna prava i obaveze između Crvenog krsta i Grada u vezi sa nastavkom uslovnog, neometanog i kontinuiranog rada ove organizacije na teritoriji grada.

Sporazum, kako je objavljeno na sajtu Grada, sadrži više odrednica, a na osnovu njih Grad Zrenjanin će Crvenom krstu obezbediti nepokretnosti u javnoj svojini za potrebe distributivnog i magacinskog prostora, kao i da će iz sredstava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << budžeta nastaviti finansiranje svih aktivnosti Crvenog krsta koje proizilaze iz potrebe lokalne zajednice.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac tom prilikom istakao je da su volonteri Crvenog krsta uvek tu kada su potrebni, a organizacija ima i obavezu da, zajedno sa Gradom Zrenjaninom, vodi računa o ugroženim sugrađanima.

„Više puta postojale su različite ideje o međusobnoj pomoći i načinu saradnje i mi to sad podižemo na jedan viši nivo. Uz zgradu koju sada koristi, obezbeđujemo prostor koji Crveni krst u narednom periodu treba da koristi za potrebe Narodne kuhinje, čime nastavljamo našu saradnju. U protekle četiri godine grad je izdvojio 900 miliona dinara za različite vidove socijalne pomoći, a u ovoj godini je za tu namenu opredeljeno 220 miliona dinara“, rekao je Santovac.

Prema rečima sekretarke zrenjaninskog Crvenog krsta Aleksandre Tanasijević, usluge toplog obroka Narodne kuhinje trenutno koristi 260 građana, dok je 340 porodica opskrbljeno lanč-paketima. Ona je dodala da se jedan od glavnih segmenata Sporazuma odnosi na obezbeđenje adekvatnog, dostupnog i bezbednog prostora koji će služiti kao uslužni centar, distibucioni punkt i magacinski prostor za prihvat humanitarne pomoći.

„To će umnogome olakšati rad zaposlenim i volonterima u Crvenom krstu, a sve sa ciljem da naši korisnici na što bezbedniji i dostojanstveniji način stignu do pomoći. Lokacija koja je za to predviđena nalazi se na prostoru bivše gradske pijace, u Ulici Miroslava Tirše“, kazala je Tanasijević.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.