U Galeriji Terra u Kikindi otvorena izložba slika Milene Popov Nene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2021, 23:46

U Galeriji "Terra" u Kikindi otvorena izložba slika Milene Popov Nene

U Galeriji ''Terra'' u Kikindi otvorena je izložba slika, fotografija i sound arta Milene Popov Nene, multimedijalne umetnice iz Zrenjanina, koja živi i radi u Njujorku. Izložba je posvećena temama ekologije, komunikacije, sopstvenosti bića u komunikaciji sa drugima, ali i nemogućnosti komunikacije. Izložba je otvorena do kraja juna.

Milena Popov predaje na Univerzitetu grada Njujorka, objavila je više tekstova o umetnosti, kulturi, društvu i medijima u poglavljima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << knjigama, naučnim žurnalima i izložbenim katalozima. Ona je osnivač organizator i moderator Intelektualnog salona u Njujorku, koosnivač i član umetničke grupe i nekoliko udruženja.

Milenini radovi predstavljeni su na brojnim izložbama, konferencijama, umetničkim prezentacijama i kolonijama širom sveta, a nalaze se kako u privatnim, tako i u javnim kolekcijama poput Muzeja savremene umetnosti Vojvodne i Muzeja Vojvodine.

Milena Popov Nena doktorat iz teorije umetnosti i medija stekla je na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, a master i osnovne studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Letnju akademiju je završila na Amsterdamskom univerzitetu u Holandiji, a feldenkrajs master klas na akademiji za Performativne studije na Novom bugarskom univerzitetu u Sofiji.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.