Srpski studenti na praksi u Državnom tehničkom univerzitetu u Uhti

Izvor: Vostok.rs, 18.Maj.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski studenti na praksi u Državnom tehničkom univerzitetu u Uhti

Četrnaest studenata prve generacije studijskog programa "Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa" sa Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" iz Zrenjanina, otputovalo je u rusku Republiku Komi gde će obaviti stručnu praksu na prestižnom Državnom tehničkom univerzitetu u Uhti.

Ovo je druga grupa studenata koja će stručnu praksu obavljati u Uhti, s obzirom da je 11 studenata iz ove generacije prošle godine već imalo priliku da stekne teorijska znanja od eminentnih stručnjaka Državnog tehničkog univerziteta.



Planirano je da stručna praksa traje dve nedelje, odnosno od 15. do 28. maja.

Usavršavanje studenata su omogućili kompanija NIS i Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin" iz Zrenjanina u cilju uspostavljanja osnove za kvalitetnije i potpunije obrazovanje budućih inženjera koji će nakon studija imati izvesniju budućnost za rad u struci.

Stručna praksa predstavlja nastavak uspešne saradnje NIS-a i Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin".

Grad Uhta predstavlja sedište ruske naftne industrije, a njegov Državni tehnički univerzitet jedan je od najprestižnijih svetskih fakulteta u oblasti nafte i gasa, koji školuje kadar za najveće svetske kompanije kao što su Gasprom njeft, Lukoil i mnoge druge.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Srpski studenti na praksi u Državnom tehničkom univerzitetu u Uhti

Izvor: RuskaRec.ru, 18.Maj.2017

Izvor: NIS Izvor: NIS . Ovo je druga grupa studenata koja će stručnu praksu obavljati u Uhti, s obzirom da je 11 studenata iz ove generacije prošle godine već imalo priliku da stekne teorijska znanja od eminentnih stručnjaka Državnog tehničkog univerziteta.. Planirano...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.