Srbin koji se spasao od pirata: Zanimalo ih je samo da otmu posadu, puška mi je bila na čelu VIDEO

Izvor: B92, 24.Nov.2019, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin koji se spasao od pirata: Zanimalo ih je samo da otmu posadu, puška mi je bila na čelu VIDEO

Pomorca Aleksandra Tereka iz Zrenjanina pametne reakcije spasle su od otmice pirata u Ekvatorijalnoj Gvineji. O događaju govorio je u Jutarnjem programu TV Prva

"Zanimalo ih je samo da pokupe posadu. Eventualno ceo brod, u šta čisto sumnjam. Pucnjavu nisam ni čuo, spavao sam. Nisu moglu da uđu, pa su njim probili prozore. Na taj način dali su do znanja da neko mora da ih pusti", priča Aleksanda.

I dalje sabira utiske opasne situacije za koju se nada da mu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se dogodila prvi i poslednji put.

"Pirat mi je stavio pušku na čelo. Sreća da mi je rekao da se obučem, bio sam u donjem vešu, jelte. Trebalo je da idem za nekim, a ja sam skrenuo nadesno i spustio se niz stepenice. Kada je primetio da me nema, već sam bio daleko. Usput sam poveo nekoliko članova posade i otišli smo u sivu sobu. Aktivirao sam alarm. Pogasio sam svetla i shvatili su da nemaju šta da rade", kazao je Aleksandar.

Opširnije u video-prilogu

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"PUŠKA MI JE BILA NA ČELU" Srbin koga su pokušali da otmu u Ekvatorijalnoj Gvineji ispričao kako se izvukao iz kandži PIRATA

Izvor: Blic, 24.Nov.2019

Pomorac Aleksandar Tereki iz Zrenjanina, kojeg su pametne reakcije spasle od otmice pirata u Ekvatorijalnoj Gvineji, kaže da se nada da mu se ovako opasna situacija dogodila prvi i poslednji put.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.