Predsednik parlamenta Mađarske u kampanji podrške Savezu vojvođanskih Mađara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2020, 14:30

Predsednik parlamenta Mađarske u kampanji podrške Savezu vojvođanskih Mađara

Predsednik parlamenta Mađarske Laslo Kever, u sklopu predizborne kampanje Saveza vojvođanskih Mađara, boravio je danas u poseti Horgošu, Subotici i Zrenjaninu.

Nakon posete kaštelu Karaš u Horgošu, Kever je učestvovao na Okruglom stolu posvećenom položaju Centralne Evrope u 21. veku u Subotici, da bi nakon toga u Zrenjaninu predao na upotrebu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dom siromašnih školskih sestara koji je obnovljen sredstvima Vlade Mađarske.

Kever je najavio dalju podršku matice ovdašnjim Mađarima.

“Uveravam ovdašnju mađarsku zajednicu da, kao i u protekloj deceniji, od strane Vlade koju vode FIDES i KDNP, i u narednom periodu mogu da računaju na pomoć matične države i kada se radi o obnovi neke škole, o političko-diplomatskoj podršci, tako i u realizaciji ekonomskih programa koji treba olakšaju opstanak u rodnoj zemlji”, rekao je Kever.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.