Rukometašice deklasirale Poljsku, na korak od Svetskog prvenstva!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2019, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice deklasirale Poljsku, na korak od Svetskog prvenstva!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je u Zrenjaninu selekciju Poljske sa 33:19, u prvom meču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Japanu.

Rukometašice Srbije odličnom igrom u odbrani od prvog minuta susreta u "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu, jasno su stavile do znanja Poljakinjama šta ih očekuje pred više od 2 hiljade gledalaca.

Ni crveni karton golmanu Kristine Graovac već u 3. minutu, nije promenio sliku na terenu, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je briljirala sjajna Jovana Stoiljković, pa je naš tim već u 10. minutu imao 5 golova viška. Selektor Ljubomir Obradović često je menjao bekove u napadu, a kada se u finišu prvog dela razigrala i Kristina Liščević, naša selekcija na poluvremenu je imala 6 golova prednosti.

U nastavku, još bolja igra naših rukometašica, podjednako u obe faze, pa je iz minuta u minut razlika bila veća. Golove su postizale iz svih pozicija za maksimalnih +14, a Poljakinje su tek u finišu uspele da, donekle ublaže rezultatski debakl. Na isteku 60-tog minuta na semaforu je stajalo 33:19. Najefikasnije u našoj selekciji bile su Stoiljković sa 7 golova, Liščević sa 6, odnosno Lavko i Krpež – Šlezak sa 5.

Revanš meč baraža za Svetskom prvenstvu na programu je četvrtak u Poljskoj. Učešće na planetarnom šampionatu preduslov je za dalju borbu za mesto na Olimpijskom turniru u Tokiju, sledeće godine.

Obradović: Bez kalkulacija i u revanšu

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je da je zadovoljan prikazanim i poručio da će ekipa i u revanšu u Lubinu ići na pobedu.

"Ne mogu reći da smo očekivali ovakav rezultat. Verovali smo da ćemo da pobedimo, išli smo da primimo što manje golova. Devojke su se borile, želele pobedu i pokazale da svojom igrom i ponašanjem zaslužuju prolaz na SP u Japanu", izjavio je posle meča Obradović.

On je istakao da ga posebno raduje dobra i lepršava igra u napadu, ocenjujući da reprezentacija u odnosu na neka prethodna okupljanja ima "bolju rotaciju".

Obradović je izrazio zahvalnost zrenjaninskoj publici koja, kako je kazao, prepoznaje dobar rukomet i podržava reprezentaciju u svakom momentu.


Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija bez najboljih, ali Poljakinje nisu bauk

Izvor: MozzartSport.com, 31.Maj.2019, 08:56

Put do Svetskog prvenstva u Japanu ove godine vodi preko Poljske. Rukometašice Srbije igraće dvomeč baraža, a prvih 60 minuta na programu je večeras (20.15) u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu. Selektor Ljubomir Obradović protiv Poljakinja ne može da računa na najjači sastav. Najiskusnije i najbolje...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.