Izvor: Radio 021, 29.Avg.2018, 11:54

Radi se tehnička dokumentacija za brzu saobraćajnicu "Vojvođansko P"

Radi se tehnička dokumentacija za brzu saobraćajnicu Vojvođansko P

Uprava za kapitalna ulaganja traži firmu koja će da uradi kompletnu tehničku dokumentaciju za izgradnju brze saobraćajnice na deonici Novi Sad - Zrenjanin, kao i na deonici Zrenjanin - Borča, saobraćajnice poznate kao Vojvođansko P.

Pomenute deonice trebalo bi da bolje povežu Vojvodinu sa Beogradom i obrnuto, a u okviru izgradnje radiće se i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << potrebni mostovi i prelazi, kružne raskrsnice, prateći objekti uz put i kompletna saobraćajna signalizacija.

Radiće se izrada idejnog projekta i studija opravdanosti izgradnje druge kolovozne trake državnog puta IB reda broj 12, deonica Novi Sad - Zrenjanin i izrada idejnog projekta i studije opravdanosti izgradnje druge kolovozne trake i rekonstrukcije postojeće kolovozne trake državnog puta IB reda broj 13 (motoput, deonica Zrenjanin - Borča).

Predmetna deonica za projektovanje Novi Sad - Zrenjanin duga je 41,3 kilometara. Početak trase je na petlji na izlazu iz Novog Sada prema Zrenjaninu, a kraj trase je na ukrštanju sa obilaznicom oko Zrenjanina. Postojeća trasa prolazi kroz Novi Sad, Kać, Đurđevo, Žabalj, Srpski Elemir, Srpski Aradac i Slovački Aradac do Zrenjanina.

Prilikom razrade bilo kakvih površinskih čvorišta, prednost bi trebalo davati rešenjima kružnih raskrsnica, navodi se u konkursnoj dokumentaciji za ovu javnu nabavku.

"Izradom i usvajanjem Prostornog plana područja posebne namene državnog puta I-B reda br. 13, deonica Borča - Zrenjanin, sa elementima detaljne regulacije, biće obezbeđeni neophodni prostorni uslovi za realizaciju nacionalnih i regionalnih interesa u oblasti saobraćajne infrastrukture na principima održivog razvoja i zaštite, odnosno obezbeđenje prostornih uslova za izgradnju brze saobraćajnice Borča - Zrenjanin. Podizanje nivoa pristupačnosti područja obuhvaćenog Prostornim planom imaće pozitivne efekte na podizanje nivoa njegove konkurentnosti,a samim tim i na dinamiku budućeg razvoja Grada Beograda i AP Vojvodine (posebno u delu Banata)", poručuje se firmama koje planiraju da se jave na tender.

Početak ove trase je na raskrsnici sa budućom obilaznicom Zrenjanina na izlazu iz grada prema Beogradu, a kraj trase je na ukrštanju sa obilaznicom Beograda (severna magistralna tangenta) na petlji "Kovilovo", sa ukupnom dužinom od 53,5 km.

Radovi će se plaćati avansno u visini 20 odsto od ukupno ugovorene vrednosti sa obračunatim PDV-om u roku do 45 dana od dana potpisivanja ugovora, kao i po ispostavljenim privremenim računima. Pokrajinska vlada je, inače, za ovo izdvojila 536 miliona dinara u godišnjem budžetu.

Projekat mora da bude gotov za najviše 460 kalendarskih dana. Tender je otvoren do 27. septembra.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Nastavak na Radio 021...


Pročitaj ovu vest iz drugih izvora

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.