Radi se tehnička dokumentacija za brzu saobraćajnicu Vojvođansko P

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2018, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radi se tehnička dokumentacija za brzu saobraćajnicu "Vojvođansko P"

Uprava za kapitalna ulaganja traži firmu koja će da uradi kompletnu tehničku dokumentaciju za izgradnju brze saobraćajnice na deonici Novi Sad - Zrenjanin, kao i na deonici Zrenjanin - Borča, saobraćajnice poznate kao Vojvođansko P.

Pomenute deonice trebalo bi da bolje povežu Vojvodinu sa Beogradom i obrnuto, a u okviru izgradnje radiće se i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << potrebni mostovi i prelazi, kružne raskrsnice, prateći objekti uz put i kompletna saobraćajna signalizacija.

Radiće se izrada idejnog projekta i studija opravdanosti izgradnje druge kolovozne trake državnog puta IB reda broj 12, deonica Novi Sad - Zrenjanin i izrada idejnog projekta i studije opravdanosti izgradnje druge kolovozne trake i rekonstrukcije postojeće kolovozne trake državnog puta IB reda broj 13 (motoput, deonica Zrenjanin - Borča).

Predmetna deonica za projektovanje Novi Sad - Zrenjanin duga je 41,3 kilometara. Početak trase je na petlji na izlazu iz Novog Sada prema Zrenjaninu, a kraj trase je na ukrštanju sa obilaznicom oko Zrenjanina. Postojeća trasa prolazi kroz Novi Sad, Kać, Đurđevo, Žabalj, Srpski Elemir, Srpski Aradac i Slovački Aradac do Zrenjanina.

Prilikom razrade bilo kakvih površinskih čvorišta, prednost bi trebalo davati rešenjima kružnih raskrsnica, navodi se u konkursnoj dokumentaciji za ovu javnu nabavku.

"Izradom i usvajanjem Prostornog plana područja posebne namene državnog puta I-B reda br. 13, deonica Borča - Zrenjanin, sa elementima detaljne regulacije, biće obezbeđeni neophodni prostorni uslovi za realizaciju nacionalnih i regionalnih interesa u oblasti saobraćajne infrastrukture na principima održivog razvoja i zaštite, odnosno obezbeđenje prostornih uslova za izgradnju brze saobraćajnice Borča - Zrenjanin. Podizanje nivoa pristupačnosti područja obuhvaćenog Prostornim planom imaće pozitivne efekte na podizanje nivoa njegove konkurentnosti,a samim tim i na dinamiku budućeg razvoja Grada Beograda i AP Vojvodine (posebno u delu Banata)", poručuje se firmama koje planiraju da se jave na tender.

Početak ove trase je na raskrsnici sa budućom obilaznicom Zrenjanina na izlazu iz grada prema Beogradu, a kraj trase je na ukrštanju sa obilaznicom Beograda (severna magistralna tangenta) na petlji "Kovilovo", sa ukupnom dužinom od 53,5 km.

Radovi će se plaćati avansno u visini 20 odsto od ukupno ugovorene vrednosti sa obračunatim PDV-om u roku do 45 dana od dana potpisivanja ugovora, kao i po ispostavljenim privremenim računima. Pokrajinska vlada je, inače, za ovo izdvojila 536 miliona dinara u godišnjem budžetu.

Projekat mora da bude gotov za najviše 460 kalendarskih dana. Tender je otvoren do 27. septembra.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.