Projekat prekogranične saradnje Zrenjanina i Morahaloma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2021, 14:39

Projekat prekogranične saradnje Zrenjanina i Morahaloma

U Zrenjaninu je u toku izgradnja studentskog centra u kojem će u sklopu projekta prekogranične saradnje biti smešteno 17 studenata iz Mađarskog grada Morahalom. Projekat se odnosi na razmenu iskustva studenata, a istovremeno i studenti iz Zrenjanina boraviće u ovom Mađarskom gradu na praksi.

U okviru projekta prekogranične saradnje objekat u centru Zrenjanina koji je u vlasništvu grada kompletno se renovira. Trenutno se izvode radovi na fasadi, krovu kao i unutrašnjosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zgrade.

"Sa jednim jasnim - ciljem da putem projekta studenti upoznaju Zrenjanin upoznaju privredu našeg grada isto tako mi sa druge strane da upoznamo i privredu i mala i srednja preduzeća u Mađarskoj, da se steknu iskustva i prijateljstva uz koja u narednom periodu treba da ostvarimo još bolje rezultate", saopštio je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

Istovremeno u Mađarskom gradu Morahalom započeta je izgradnja objekta gde će biti smešteni studenti iz Srbije.

"Nikada odnosi između Mađarske i Srbije nisu bili toliko dobri kao što su sada, tu mogućnost koristimo zapravo za realizaciju ovog projekta koji puno znači za omladinu jedne i druge zemlje naime cilj nam je da mlade ljude iz Zrenjanina dovedemo u morahalom a iz Morahaloma da dođu ovde kod vas radi toga da bi učili i stekli nova znanja", izjavio je Ištvan Kristin, zamenik gradonačelnika Morahaloma.

U okviru projekta stipendiranja 17 studenata iz Zrenjanina i Morahaloma imaće mogućnost da u susednoj državi stekne praktična iskustva.

„Razmena studenata će trajati šest meseci, kako bi studenti tokom dužeg perioda imali priliku da u malim i srednjim preduzećima koje dobro posluju i koje prikazuju dobar primer poslovanja, steknu praktična znanja, ali i da preduzeća znanja koja ovi mladi poseduju mogu da iskoriste u svojoj organizaciji“, saopštila je dr Agneš Grof Totne, menadžer projekta.

Realizacija projekta prekogranične saradnje gradova Zrenjanin i Morahalom započeta je tokom prošle godine, a razmena studenata je predviđena za novembar. Vrednost celokupnog projekta iznosi 862 hiljade evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.