Povećan broj intervencija Hitne u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020, 14:55

Povećan broj intervencija Hitne u Zrenjaninu

Služba Hitne medicinske pomoći zrenjaninskog Doma zdravlja ima pune ruke posla, jer je broj poziva povećan, čemu doprinose i česte promene vremena. Broj intervencija veći je pogotovu u prepodnevnim satima, a vremenske prilike naročito loše utiču na hronične bolesnike, astmatičare i hipertoničare.

Dok česte promene spoljašnje temperature, pad i porast vazdušnog pritiska nekima ne smetaju, na mnoge Zrenjanice nepovoljno utiču, pa su lekari Hitne u prethodnih nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dana imala 30 odsto više intervencija, kako na javnim mestima tako i u kućama sugrađana.

"Ja sam srčani bolesnik i šećeraš, više mogu da podnesem kada je hladnije malo, nego kada je toplo", kaže jedna starija Zrenjaninka.

Prema rečima Gorana Putića glavnog tehničara Službe hitne medicinske pomoći u Zrenjaninu broj poziva veći je, pogotovu u prepodnevnom časovima, kada mnogi čekaju u redovima ispred banaka ili da bi platili komunalne račune. Vremenske prilike posebno loše utiču na hronične bolesnike, astmatičare, hipertoničare.

"Pod obavezno da ispoštuju svoje terapije, da, ako je ikako moguće, neko obavi njihove poslove van kuće, da ne izlaze pogotovu u vremenu od 11 do 17 časova kada je sunce najjače. Ako već moraju da izađu trebalo bi da ponesu flašicu vode sa sobom da bi bili dovoljno hidrirani. Takođe, trebalo bi da doručkuju, jer je očekivano, s obzirom na to da moramo da poštujemo distancu, da će se produžiti vreme čekanja i očekivano vreme završavanja bilo kojih potreba, pogotovu na javnim mestima. To je naš apel sugrađanima", kaže Putić.

Naš sagovornik napominje da broj saobraćajnih nesreća nije u porastu.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.