Potrebno još volontera za pakovanje paketa pomoći za zrenjaninske penzionere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2020, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebno još volontera za pakovanje paketa pomoći za zrenjaninske penzionere

Timovi volontera organizacije Crvenog krsta, Jedinica civilne zaštite, Sportskog saveza grada Zrenjanina zaposlenih u Javnoj ustanovi “Sportski objekti”, sportisti, u Hali „Medison“ učestvuju u akciji pakovanja paketa pomoći namenjenih najstarijim sugrađanima, a s obzirom da je potrebno još volontera za ovaj posao, apeluje se da se i drugi priključe u što većem broju.

Paketi, koji će sadržati osnovne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << životne namirnice i sredstva za ličnu higijenu, a koje su obezbedili Grad Zrenjanin i donatori, namenjeni su penzionerima čija mesečna primanja ne prelaze 30 hiljada dinara, što je, kako je objavljeno na gradskom sajtu, prema evidencijama Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje Filijale u Zrenjaninu i Centra za socijalni rad grada Zrenjanina, oko 15 hiljada lica.

U Hali sportova „ Medison“ obezbeđene su propisane mere zaštite, vrši se dezinfekcija, angažovana je čuvarska služba i obezbeđen video-nadzor. Donatori su obezbedili i namirnice za volontere koji su svakodnevno angažovani.

Distribucija paketa pomoći vršiće se putem kriznih štabova u svim mesnim zajednicama, na osnovu dostavljenih spiskova. Na kućne adrese penzionera i socijalno ugroženih sugrađana pakete će dostavljati volonteri, koji su i sada na terenu. Takođe se apeluje i na volontere u seoskim mesnim zajednicama da se priključe.

Distribucija paketa trebala bi da počne u petak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počela distribucija paketa pomoći novosadskim penzionerima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2020

Danas je počelo pakovanje paketa pomoći sa osnovnim životnim namirnicama za sve penzionere sa teritorije Grada Novog Sada čija mesečna penzija ne prelazi 30 000 dinara, a danas kreće i isporuka na adrese korisnika penzija...Volonterima koji su angažovani na tom poslu pridružili su se gradonačelnik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.