Izvor: Blic, 11.Feb.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo nađene uginule svinje kod Zrenjanina

Zrenjaninski poljočuvari i danas su pronašli uginule svinje kod Banatskog Despotovca, rekao je koordinator Poljočuvarske službe Zrenjanina Branislav Lazić.

On je rekao da je pet uginulih svinja pronađeno danas kod stare železničke stanice u Banatskom Despotovcu i podsetio da su poljočuvari juče u ataru između sela Banatski Despotovac i Zlatica pronašli 18 uginulih prasića. "Tri od tih pet svinja koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << danas pronađene su gotovo u poluraspadnutom stanju, a poljočuvari su na tom mestu zatekli i nekoliko pasa lutalica", rekao je Lazić.

Prema njegovim rečima, obaveštena je policija, ali i načelnik Srednjobanatskog okruga da o ovom slučaju obavesti veterinarskog inspektora koji, kako je rekao Lazić, juče nije želeo da izađe na teren.

"Nezgodna je situacija što poljočuvari tamo provedu i po 12 časova, a naše ingerencije nisu ništa, jer, ako mi pored puta nađemo uginule životinje, onda bi trebalo neko ko je za to nadležan i da interveniše", rekao je još Lazić.

Životinje koje su juče pronađene na ušima nisu imale markice, pa se sumnjalo da su neregistrovani, ili da su im one prethodno skinute, međutim, po izgledu kože pretpostavljalo se da je reč o nekoj vrsti kožne bolesti.

Prema saznanjima agencije Beta, na uzorcima juče pronađenih uginulih svinja nisu utvrđeni znaci zaraznih bolesti.

Ovih dana mnogo je posla u Poljočuvarskoj službi u kojoj je angažovano 36 ludi koji pokrivaju sve mesne zajednice na teritoriji Zrenjanina, a danas su uspeli da otkriju i tri veće krađe drva, kao i jedno obijanje vikendice u Elemiru.

"Radimo 24 časa, ovih dana je puno posla, ljudi to dobro rade, međutim, potrebno nam je još opreme, fotoaparata, jer kada slučaj stigne do sudije, kradljivac bude u pravu više nego poljočuvari, pa vodimo svedoke da dokazujemo. Kada bi nam dali i više ovlašćenja, rešavali bismo i više slučajeva", dodao je Lazić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.