Pokrajinska vlada osudila ispisivanje uvredljivih grafita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2017, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajinska vlada osudila ispisivanje uvredljivih grafita

Pokrajinska vlada je danas najoštrije osudila ispisivanje šovinističkih uvreda na kući porodice Delić u Zrenjaninu i zatražila od policije da učini sve da se počinioci otkriju.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić saglasili su se u telefonskom razgovoru da uvredljive grafite treba ukloniti u najhitnijem roku.

Najveće vrednosti Vojvodine i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njen najsnažniji karakter ogledaju se u zajedničkom životu i toleranciji i nikome neće biti dozvoljeno da te vrednosti narušava, ističe se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Pokrajinska vlada je zatražila od Policijske uprave u Zrenjaninu da preduzme mere iz svoje nadležnosti na otkrivanju počinilaca.

Pastor osudio ispisivanje grafita

I predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor najoštrije je osudio ispisivanje grafita i izrazio očekivanje da će počinioci ovog dela biti identifikovani i procesuirani u što kraćem roku.

Pastor je naglasio da niko nema pravo da unosi nemir u skladan suživot više od 25 nacionalnih zajednica koliko ih u AP Vojvodini živi, te da je ovakav vandalski čin za svaku osudu od strane građana i predstavnika državnih institucija koji su zajednički gradili skladne i harmonične odnose u multikulturalnoj i multinacionalnoj Vojvodini.

Pastor je dodao i svoje duboko uverenje da ispisivanje grafita mržnje predstavlja pojedinačan slučaj ovakvog stava, a nikao mišljenje većine, jer su, prema njegovoj oceni, međuetnički odnosi u Vojvodini dobri. Baš iz tog razloga, naglasio je Pastor, neophodno je što pre pronaći počinioce, ali i dalje raditi na preventivi, kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali.

Pogrdni grafiti usmereni protiv Mađara osvanuli su na kapiji kuće čiji je vlasnik Miodrag Delić, a čija je supruga Mađarica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.