Izvor: JUGpress.com, 07.Dec.2021, 10:06

Plivači “Dubočice”osvojili 59 medalja na prvenstvu Srbije, oborili više od 20 nacionalnih rekorda

LESKOVAC

U Zrenjaninu je održano prvenstvo Srbije u plivanju za kadete, juniore i seniore. Na ovom prvenstvu učestvovalo je 488 plivača iz 41 kluba iz cele Srbije, a među njima su se našli i plivači dva leskovačka plivačka kluba. Plivači „Dubočice“ su osvojili drugo mesto u generalnom plasmanu, a tome je doprinelo osvajanje 59 medalja i postavljanje preko 20 nacionalnih rekorda. Od 59 medalja, 30 je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zlatnih, 11 srebrnih i 18 bronzanih. Osvajači medalja bili su:

Stanisavljević Nina – 8 zlatnih i 2 bronzaneŽivanović Uroš – 8 zlatnih i po 2 srebrne i bronzaneMarković Jana – 3 zlata, 1 srebro i 2 bronzePešić Bratislav – 1 zlato, 3 srebra i 4 bronzeDimitrijević Viktor – 1 srebro i 5 bronzanihStanković Đorđe – 1 zlato i 1 bronzaMilenković Miloš – 1 zlato i 1 bronzaPešić Petra – 1 zlatoObradović Ognjen – 1 srebro

Štafete „Dubočice“ i u juniorskoj i u seniorskoj kategoriji osvojile su 5 zlatnih i po 1 srebrnu i bronzanu medalju. Oboreno je preko 20 nacionalnih rekorda i u junorskoj i u apsolutnoj (seniorskoj) kategoriji. Rekorde su obarali Živanović Uroš, na svim disciplinama prsnog stila, kao i na 50 i 100 delfim i 100 miks, Marković Jana na 100 leđno, kao i skoro sve štafete, od čega i 3 seniorska rekorda. Na ovom prvenstvu oborena su i dva evropska juniorska rekorda u štafetama u kojim su učestvovali plivači Dubočice, pod okriljem reprezentacije Srbije.

Drugi leskovački klub, PK „Leskovac“ predstavila su šest plivača koji su osvojili ukupno 8 medalja.

Osvajači medalja su:

Iva Petković 2006srebrna medalja na 50m prsnobronzana medalja na 200m prsnobronzana medalja na 100m prsnoPetar Mitić 2007bronzana medalja na 400m kraulbronzana medalja na 200m kraulPavle Joić 2007srebrna medalja na 800m kraulsrebrna medalja na 400m mixbronzana medalja na 200m mix

Plivači „Leskovca“ su plivali u 18 finalnih trka i svi su isplivali svoja najbolja vremena.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Plivači Dubočice na državnom prvenstvu osvojili 59 medalja, 8 odličja za plivače Leskovca

Izvor: JužneVesti.com, 07.Dec.2021

Od 2. do 5. decembra u Zrenjaninu održano je državno prvenstvo u plivanju za seniore, kadete i juniore, a Plivački klub "Dubočica" je sa ukupno osvojenih 59 medalja zauzeo 2. mesto u generalnom plasmanu. Medalje su osvajali i plivači "Leskovca", koji su se sa najjačeg takmičenja vratili sa 8 odličja.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.