Plemenita veština sve popularnija u gradu na Begeju (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2019, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plemenita veština sve popularnija u gradu na Begeju (AUDIO)

Boks u Zrenjaninu ima dugu i uspešnu tradiciju, a poslednjih godina u zrenjaninskim salama plemenitom veštinom se bavi sve više dečaka i devojčica, te među njima treba tražiti naslednike legendarnog Zvonka Vujina. U Zrenjaninu od 2011. godine uspešno postoji Bokserski klub "Petrovgrad", koji prednjači po masovnosti, a u njemu su već stasali prvi seniori koji su učestvovali u državnom šampionatu.

Osnivač i glavni trener kluba, a sada i selektor naše seniorske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reprezentacije u boksu, Milan Piperski, ističe da je reč o najboljem klubu na "Prvenstvu Vojvodine", te da među brojnim članovima kluba ima reprezentativce u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

"Napomenuo bih da naš klub, od osnivanja, treninge i sve što ide uz rad sa sportistima organizuje besplatno, a nadam se da ćemo biti u mogućnosti da tako i nastavimo", kaže trener Piperski.

Govoreći o mogućnosti da klub iz Zrenjanina nastupi sa seniorskim sastavom na ekipnom šampionatu Srbije, Piperski smatra da klub ima potencijala za formiranje ovakve ekipe, ali da nedostatak novca ovaj proces usporava, te da će narednih godina i ovaj podvig biti ostvaren.

"Verujem da ćemo vremenom oformiti celu ekipu iz sopstvenog pogona, što je retkost za srpske klubove, ali je trenutno naša ambicija da pojedinačnim nastupima ostvarujemo vrhunske rezultate", zaključuje Piperski.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.