Pas koji je istrčao maraton dobio novi dom VIDEO

Izvor: B92, 09.Mar.2019, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pas koji je istrčao maraton dobio novi dom VIDEO

Humanitarni maraton od Beograda do Zrenjanina završio se nesvakidašnje. Zajedno sa maratoncima kroz cilj je prošao i jedan pas, koji se priključio kod Pančeva i trčao više od sedamdeset kilometara do Zrenjanina. U toku maratona, odbijao je vodu i hranu i uspeo je da isprati svaki korak profesionalnih trkača. Osim što je stigao do cilja, ovaj pas je dobio novi dom.

Sizifu borbeni duh ne dozvoljava da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sedi mirno, pa tako po ceo dan istražuje po dvorištu, a u kuću uđe samo kada hoće pažnju ili želi da se mazi, kažu njegovi udomitelji - porodica Vučetić.

"Sizif nije došao u naš dom bez razloga, neki Božji znak verovatno postoji", kaže Vesna Vučetić, a Vladimir Vučetić dodaje: "Veliki borac, imao je sigurno cilj čim se pridružio grupi."

Sizifa svakodnevno posećuje i atletičar Saša Nikolić, koji je rekao da, tokom trke, više od osam sati ovaj pas nije želeo da uzme hranu i vodu. Tačnije, sve dok nije došao do cilja. Njegova istrajnost i borbenost za vreme maratona podstakla je sve prisutne.

"Sizif nas je dočekao kod Pančevačkog mosta, gde sam ja mislio da će se zadržati nekih 500 do hiljadu metara, kao neki pas koji je zalutao. Međutim, on je pokazao svoju istrajnost. Ja sam se prosto začudio, pratio sam trku da sve prođe u redu, ali on nije odustajao. Tu je bio uvek pored mene, pored trkača", ističe Nikolić, inače ultramaratonac i organizator humanitarnog maratona "Korakom do kuće od srca".

U videu u nastavku pogledajte priču o ovom psu koji je svima održao lekciju humanosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.