Otvoren nov pogon Novaresa u Zrenjaninu, posao za još 50 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2018, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren nov pogon "Novaresa" u Zrenjaninu, posao za još 50 ljudi

Svečanim presecanjem vrpce u Zrenjaninu je danas zvanično pušten u rad prošireni pogon u okviru fabrike "Novares Srbija" za proizvodnju plastičnih komponenti za automobilsku industriju, u kojem će posao dobiti još 50 ljudi.

Vrpcu su zajedno presekli ministar privrede Goran Knežević, ministar finansija Siniša Mali, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, generalni direktor kompanije ''Novares'' Pjer Bule, gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zrenjanina Čedomir Janjić i ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondolini.

Reč je o francuskoj multinacionalnoj grupaciji "Novares", koja je u Srbiji počela delatnost pre nekoliko godina na Lazarevačkom drumu, kraj magistralnog puta Zrenjanin - Vršac, a u sastavu Slobodne zone.

Proširenjem od 3.000 metara kvadratnih, celokupni prostor fabrike je uvećan za jednu trećinu, a novi deo je opremljen poslednjom tehnologijom i robotima,uključujući i pet presa za brizganje i čistu sobu za dve nove proizvodne linije koje će proizvoditi komponente motora (water outlet) koristeći tehnologije infracrvenog zavarivanja, automatskog ugrađivanja komponenti i metode za proveru curenja.

"Novares" će u ovoj fabrici 2019. godine povećati broj zaposlenih sa sadašnjih 190 na 240.

Projekat proširenja, vredan 5.250.000 evra, sproveden je uz podršku Pokrajinske vlade (200.000 evra) i Vlade Srbije (300.000 evra).

Kompanija "Novares" najveći deo svojih komponenti plasira "Fijatu Srbija" preko kragujevačke Slobodne zone. Radi još za pogone francuske grupacije PSA u Slovačkoj i Iranu, za rumunsku Dačiju i grupu Jaguar-Land Rover u Austriji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren nov pogon fabrike "Novares" u Zrenjaninu

Izvor: Blic, 16.Okt.2018

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas u Zrenjaninu otvaranju novog pogona francuske multinacionalne kompanije "Novares" istakavši da je u Srednjobanatskom okrugu zabeležen najveći rast broja zaposlenih u našoj zemlji, te dodao da je to rezultat zajedničkog rada republičkih,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.