Održana konferencija medija povodom održavanja trke Velika nagrada Zrenjanina

Izvor: Blic, 13.Sep.2017, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana konferencija medija povodom održavanja trke "Velika nagrada Zrenjanina"

Danas je u prostorijama Auto-moto saveza Srbije održana konferencija za medije, povodom održavanja trke „Velika nagrada Zrenjanina“ koja će se voziti 16. i 17. septembar 2017. godine u Zrenjaninu, i uručivanja sertifikovane licence za stazu Industrijska zona Jugoistok Zrenjanin, gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću. Takmičenje organizuju Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i klub „Petrovgrad“ iz Zrenjanjina, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanjina.

Ovom prilikom, predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija, obratio se medijima i rekao da je veoma ponosan na grad Zrenjanin što je dobio kvalitetnu stazu za moto trke i stvorio odlične uslove takmičarima. Čestitao je gradonačelniku i organizatorima na uspehu i izgradnji staze, zahvaljujući čemu će u ovom gradu posle 15 godina, moći da se voze moto trke.

- Auto-moto savez Srbije će i dalje podržavati napore u stvaranju dobrih uslova u cilju unapredjenja moto sporta, kako u Zrenjaninu tako i u celoj Srbiji - rekao je Mirko Butulija na današnjoj konferenciji, i uručio Čedomiru Janjiću licencu za sertifikovanu stazu „Industrijska zona jugoistok Zrenjanin koja sada ispunjava sve uslove za održavanje zvaničnih trka iz kalendara nacionalnog Šampionata, a od sledeće godine uz nastavak saradnje veruje da će se na toj stazi, voziti i discipline za međunarodni šampionat.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić se zahvalio Auto-moto savezu i Moto savezu Srbije na podršci, i dodao da je ova staza od ogromnog značaja za Zrenjanin koji je poslednjih godina postao prepoznatljiv i kao grad sporta, a od sada i po takmičenjima u moto sportu. Posebno će se obratiti pažnja na postizanje uspeha i omasovljenju kod najmlađih, kako bi im se omogućili svi uslovi za stvaranje sportske uspešne budućnosti.

Novinarima se na konferenciji obratio i pomoćnik predsednika AMSS za moto sport Božidar Mihailović, koji je upoznao prisutne sa karakteristika staze dugačke 3.000 metara najvivši preko pedeset takmičara koji će voziti ovu trku u disciplinama „Moto klasik“ i „Road racing“ u kategoriji 125, koje će se bodovati za nacionalni i balkanski Šampionat, a ujedno će ova trka biti i pozivna za disciplinu ''Road racing'' za narednu godinu, kada će se uvrstiti u zvanični kalendar nacionalnog Šampionata u moto sportu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velika nagrada Zrenjanina 16. i 17. septembra

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2017

Danas je u prostorijama Auto-moto saveza Srbije održana konferencija za medije, povodom održavanja trke „Velika nagrada Zrenjanina“ koja će se voziti 16. i 17. septembar 2017. godine u Zrenjaninu, i uručivanja sertifikovane licence za stazu Industrijska zona Jugoistok Zrenjanin, gradonačelniku...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.