Remi Srbije protiv Belgije u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2018, 04:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remi Srbije protiv Belgije u Zrenjaninu

Muška rukometna reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 27:27 sa Belgijom u 1.kolu kvalifikacija za Evropsko prventvo, u prepunoj "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu.

Na novom početku, novi selektor Nenad Peruničić, nije mogao da računa na sve pozvane igrače, što se i odrazilo na igru našeg tima.

Rukometaši Srbije igrali su na mahove i propustili priliku da već posle 10 minuta, nakon nekoliko odbrana Cupare, steknu osetniju prednost.

Neodovoljnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << agresivnost naših igrača u odbrani, Belgijanci su lako kažnjavali, održavajući rezultatski egal.

Posle 20-tog minuta proradila je igra u napadu ulaskom Đorđića i izabranici Nenada Peruničića stekli su maksimalna 3 gola prednosti, debitant Kukić je odlično predvodio napad, ali je finiš prvog dela pripao Belgijancima, koji su na odmor otišli samo sa golom zaostatka.

Početkom drugog dela gosti su se potpuno vratili u igru, poveli, ali je Cupara sa odbranjenim sedmercem, a potom i zaustavljenim zicerom, podigao publiku na noge, a našim igračima vratio samopouzdanje. Ponovo je bilo +3 na semaforu, ali naši ni tada nisu uspeli da reše pitanje pobednika, a kada se razbranio belgijski golman Letens, uvukla se nervoza u redove našeg tima i gosti su bili nadomak pobede, pošto su u finišu stigli do 2 gola prednosti.

Pokušao je Peruničić brojnim izmenama da pronađe pravu postavu, a sve je rezultiralo spretnim golovima Sretenovića i Pešića za izjednačenje na ulasku u poslednji minut meča. Gosti su imali napad za pobedu, ali je Milosavljev sekund pre poslednje sirene, sačuvao bod našoj reprezentaciji.

Najefikasniji igrač u našoj reprezentaciji bio je Lazar Kukić sa 6 postignutih golova.

Naši rukometaši neće imati mnogo vremena za uigravanje, pošto već u nedelju gostuju Švajcarskoj. Na proleće su na programu 2 meča sa Hrvatskom.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.