Nekadašnji gigant ponovo radi: Izvoze brodove čak u Holandiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2018, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekadašnji gigant ponovo radi: Izvoze brodove čak u Holandiju

Zrenjaninska firma našla nove mušterije

Brod, dugačak 85 metara, širok 9,6 i težak 450 tona, porinut je u vodu,u zrenjaninskom brodogradilištu "Begej“, čiji je novi vlasnik kompanija "Rubikon“.

Pročitajte i:

Brod je namenjen za prevoz kontejnera i može ih prevesti ukupno 90, a kupac broda je iz Holandije.

Direktor kompanije Marko Pražić kaže da je tek početak puta vraćanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zrenjanina na evropsku mapu brodogradnje. Kako je dalje kazao, pred sebe su postavili dva zadatka – prvi da obnove brodogradilište koje je bilo zapušteno i u stečaju, a drugi da grade brod.

O oporavku te renomirane firme više je govorio šef proizvodnje u zrenjaninskom brodogradilištu Srđan Jovanović. Prema njegovim rečima, oni su, ipak, svetski poznati brend i dani kada se brod spušta u vodu nekada su bili uobičajeni.

Nadam se da će se kompanija vratiti na vreme od pre deset godina, kada smo poslovali uspešno, rekao je Jovanović.

Po njegovim rečima, juče porinuti brod je 298. objekat koji je izgrađen u zrenjaninskom brodogradilištu od 1947. godine, kada je firma osnovana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.