Narodni muzej Zrenjanin dobio novu rasvetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2022, 13:51

Narodni muzej Zrenjanin dobio novu rasvetu

Kompanija NIS kao društveno odgovorna kompanija već više od deceniju sprovodi program "Zajednici zajedno" širom Srbije. Od samog početka programa grad Zrenjanin je jedan od gradova partnera i tu je do sada realizovano 161 projekat.

Rasveta Narodnog muzeja Zrenjanin bila je stara i neefikasna, zahvaljujući programu "Zajednici zajedno" kompanije NIS rasveta je zamenjena energetski efikasnim LED osvetljenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u prostoru stalne postavke, holovima, depoima i aministrativnim delovima zgrade. Osim što je nova rasveta štedljivija obezbeđuje i jaču i bolju osvetljenost.

"Uvođenjem nove rasvete eksponati se mogu videti u novoj dimenziji, uz ranije sovetljenje dešvalo se da eksponat bude vidljiv samo u globalu bez uvida u pojedine detalje, nova rasveta je omogućila bolji prikaz i mogućnost uočavanja detalja. Vrednost budžeta koji je dodeljen za projekat iznosio je dva miliona dinara,“ kaže Siniša Onjin direktor Narodnog muzeja Zrenjanin.

Grad Zrenjanin je sa kompanijom NIS uspotavio poseban odnos, jer se u ovom gradu nalaze brojni organizacioni delovi kompanije, kao i obrazovne grupe budućih radnika.

"160 miliona dinara u proteklih 14 godina je uloženo , to je ogroman novac koji je doprineo sigurno da određene oblasti društvenog delovanja u našem gradu se unaprede a ove godine, kultura i ulaganje u zelenu agendu konkretno u muzeju jeste i kultura i ekologija i energetska efikasnost ali naravno i očuvanje bogate zbirke građe našeg muzeja,“ navodi Simo Salapura gradonačelnik Zrenjanina.

Tema prošlogodišnjeg ciklusa programa Zajednici zajedno bila je ekologija i zaštita životne sredine.

"Mi smo zajedno sa gradom ostvarili šest ako ne grešim projekta, uložili smo preko 11 miliona dinara, ove godine tema je natalitet, ja mislim da će se opredeliti sa gradom Zrenjaninom gde najbolje da usmerimo naš novac da bi unapredili taj pravac koji je postao bitan i za zemlju a verujem i za grad Zrenjanin,“ dodaje Vadim Smirnov zamenik generalnog direktora NIS-a.

Program Zajednici zajedno kompanija NIS sprovodi 14 godina sa ciljem pružanja podrške razvoju i napretku lokalnih zajednica širom Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NIS-OVA PODRŠKA EKOLOŠKIM PROJEKTIMA U OKVIRU PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“ - Postavke Narodnog muzeja Zrenjanin dobile novi sjaj

Izvor: Blic, 30.Jun.2022

Kompanija NIS nastavlja da, u saradnji sa svojim partnerima, doprinosi poboljšanju energetske efikasnosti i unapređenju ekološke slike naše zemlje. Želeći da podrži rad jedne od najznačajnijih ustanova kulture u Zrenjaninu, kompanija NIS uložila je dva miliona dinara u projekat Narodnog muzeja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.