Na prodaju nekada uspešna zrenjaninska fabrika

Izvor: B92, 06.Maj.2021, 09:31

Na prodaju nekada uspešna zrenjaninska fabrika

Stečajni upravnik fabrike Radijator Miloš Borovačnin zakazao je za 10. jun prodaju imovine nekada uspešne zrenjaninske livnice, čije je sedište u međuvremenu premešteno u Beograd. Prodaja se obavlja metodom javnog nadmetanja.

Imovina, u koju spadaju nekretnine, oprema, avansi, zalihe i potraživanja, procenjena je na 2.074.152.655 dinara. Početna cena na javnom nadmetanju iznosi 414.830.531 dinar.

Samo otkup prodajne dokumentacije potencijalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kupca koštao bi 288.000 dinara, prenosi zrenjaninski.com.

Od nepokretne imovine, „Radijator“ ima pogone, upravnu zgradu, gradsko građevinsko zemljište od oko 5.000 kvadrata i stambeni objekat u ulici Slobodana Bursaća.

„Radijator“ je u stečaju od februara 2017. godine. Predlog za otvaranje stečaja podnela je zrenjaninska firma „VVV“. Obrazloženje je bilo da stečajni dužnik ne može da odgovori svojim novčanim obavezama u roku od 45 dana od dana dospelosti obaveze.

Iako se kompletna imovina „Radijatora“ nalazi u Zrenjaninu, stečajni postupak se vodi pred Privrednim sudom u Beogradu, jer je bivši vlasnik u jednom trenutku promenio sedište firme i sa zrenjaninske je preselio na beogradsku adresu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Nekretnine,   Dinar

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.