Mladić kog je otac držao u kavezu jer je agresivan prebačen u bolnicu

Izvor: Blic, 20.Okt.2017, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić kog je otac držao u kavezu "jer je agresivan" prebačen u bolnicu

Radovan Mihailović (29) iz Radojeva pokraj Nove Crnje, koga je otac Milan Šaran držao zaključanog u sobi koja je pretvorena u zatvorsku ćeliju, kako saznaje ’’Blic’’ urgentno je juče izmešten u zrenjaninsku bolnicu.

To nam je potvrdio i sam Šaran, koji kaže za ’’Blic’’ da su juče kod njih u kuću došli radnici iz Centra za socijalni rad u pratnji policije i lekara Hitne pomoći i odveli njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Radovana.

- Kao da su mi ga ukrali. Došli su, pregledali ga i videli da ne reaguje baš najbolje, pa su ga odvezli u bolnicu. Ne znam ni šta je sada sa njim. U Centru za socijalni rad su mi rekli da je dobro, a ja nemam para da odem u Zrenjanin i da ga vidim. Sada čekam da mi jave socijalni radnici šta će dalje biti sa njim - priča nam Šaran uz napomenu da je možda tako i bolje jer se nada da će Radovan u bolnici dobiti adekvatnu negu.

Podsetimo, nakon pisanja medija o ovom slučaju, pokrajinski Sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova hitno je poslao komisiju u Centar za socijalni rad u Novoj Crnji kako bi utvrdili sve okolnosti u vezi sa ovim slučajem.

U Sekretarijatu nam je rečeno kratko da je Radovan urgentno izmešten u zdravstvenu ustanovu radi dalje opservacije nakon koje će tim lekara odlučiti da li će biti zadržan u bolnici ili premešten u neku drugu instituciju.

Kako saznajemo, o slučaju Radovana Mihailovića obavešteno je i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje bi uskoro trebalo da se oglasi po ovom pitanju.

Podsetimo, Milan Šaran pravdao se da Radovana drži zaključanog kada u kući nema nikoga zato što je agresivan.

Radovanovo zdravstveno stanje koji je mentalno zaostao od rođenja pogoršalo se pre dve godine kada mu se ubila majka Jovanka nakon što je saznala da boluje od raka.

Radovan živi u trošnoj kući bez kupatila i drugih adekvatnih uslova za život sa ocem Milanom Šaranom, njegovom drugom suprugom Marijom, i braćom Milanom (16) i Živom (20).

Milan Šaran prima 13.000 dinara socijalne pomoći i 25.000 dinara za tuđu negu i žali se da mu to nije dovoljno para da ’’pregura’’ ceo mesec, a kamoli da napravi kupatilo ili renovira kuću.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.