Mirović: Pokrajina će u Zrenjanin investirati značajna sredstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2018, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Pokrajina će u Zrenjanin investirati značajna sredstva

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio će da će pokrajina i u ovoj godini u Zrenjaninu investirati značajna sredstva, u razvoj privrede, komunalne i putne infrastrukture.

"Radićemo u punom obimu i na rekonstrukciji stadiona u Zrenjaninu i, nadam se, da ćemo i kroz druge zajedničke aktivnosti pokazati ključ uspeha politike okupljanja oko projekta", rekao je Mirović.

Mirović je obišao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kožaru "Dafar" u Zrenjaninu, gde je pustio u rad prečistač otpadnih voda nastalih u proizvodnom procesu. Izgradnju postrojenja za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u zrenjaninskoj kožari pomogla je Pokrajinska vlada sa 36 miliona dinara.

Kompanija "Dafar" se bavi štavljenjem i doradom kože, i izvozno je orijentisana prema tržištu Evropske unije.

Investicijom u "Dafar", kako Mirović je naglasio, pokazani su glavni elementi politike podrške domaćim malim i srednjim kompanijama koje učestvuju u izvozu, koji je u Vojvodini, u proteklih godinu dana, porastao za gotovo 20 odsto.

Mirović je kazao da ja važno i to što "Dafar" svoje poslovanje razvija na mestu gde je nekada bila kožara, koja je u prošlim vremenima propala.

"Ova kompanija uspešno je pokrenula proizvodnju i danas zapošljava više od 110 ljudi," kazao je Mirović, dodajući da Zrenjanin sve više postaje prepoznatljiv po brojnim malim domaćim kompanijama koje na tržištu zauzimaju svoje mesto.

Predsednik Nadzornog odbora "Dafara" Zoran Galović kazao je da je prečistač koji je pušten u rad odličan primer saradnje Pokrajinske vlade i privrede, jer se na taj način podstiče domaća proizvodnja. Kako je Galović naveo, puštanje ovog postrojenja u rad omogućiće "Dafaru" proširenje kapaciteta u narednim godinama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.