Linglong počinje gradnju pogona u Zrenjaninu krajem marta

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Mar.2019, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linglong počinje gradnju pogona u Zrenjaninu krajem marta

ZRENJANIN - Krajem marta u Zrenjaninu treba da počne izgradnja fabrike pnenumatika Linglong Tire, što je nedavno najavio predsednik Srbije.

Reč je o do sada najvećoj investiciji Republike Kine u Srbiji, vrednoj blizu milijardu dolara. U odeljenju za lokalni ekonomski razvoj (LER) potvrđuju da je sve spremno za investiciju, u čiju izgradnju će biti uključene domaće firme.

– Nezvanični datum izlivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kamena temeljca za fabriku pneumatika Linglong Tire je 30. marta, čekamo potvrdu investitora. Grad je sa svoje strane uradio sve što je potrebno da se pripremi za dolazak ove renomirane firme – objašnjava načelnik odeljenja LER Jovan Vukanović.

U ovom odeljenju potvrđuju da su donete sve neophodne zakonske odluke i da je grad spreman za otvaranje gradilišta u industrijskoj zoni Jugoistok, lociranoj prema Beogradu. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić prošlog meseca je u predsedništvu Srbije prisustvovao razgovorima o početku realizacije te najveće privredne investicije u Zrenjaninu i najveće direktne strane investicije u Srbiji. Kineska kompanija Linglong Tire namerava da u Zrenjaninu godišnje proizvodi 13,62 miliona komada radijalnih guma. Svoje proizvode izvozi u više od 180 zemalja, pripada grupi od 20 najvećih svetskih gumarskih preduzeća i među prvih pet u Kini.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.