Linglong kupio 2,8 hektara na obodu Ečke za stambeni kompleks

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2022, 17:10

Linglong kupio 2,8 hektara na obodu Ečke za stambeni kompleks

Grad Zrenjanin potpisao je danas sa kompanijom Linglong ugovor o prodaji građevinske parcele od 2,8 hektara zemljišta na obodu Ečke, u vrednosti od 14 miliona dinara, na kojoj će se graditi stambeni kompleks.

Značajan doprinos izgradnji stanova i to kroz izgradnju pet stambenih objekata sa oko 300 stanova daće i kompanija Linglong, čiji su predstavnici u Gradskoj kući potpisali ugovor o otuđenju gradskog građevinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemljišta sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom, objavile su gradske vlasti Zrenjanina.

Kako je navedeno, reč je o prodaji najveće građevinske parcele u nekom od naseljenih mesta od 2,8 hektara na ulazu u naseljeno mesto Ečka, za koju je Linglong platio 14 miliona dinara.

Gradonačelnik Zrenjanina je prilikom donošenja rešenja Gradskog veća o otuđenju građevinskog zemljišta rekao da će objekti kolektivnog stanovanja u Ečki biti namenjeni rezidencijalnom stanovanju, kao i za stanove srpskim i kineskim radnicima, zaposlenim u samoj kompaniji.

Ovakva investicija će dovesti i do izgradnje pratećih sadržaja, poput novih trgovinskih objekata, poslovnih lokala druge namene, dečjih igrališta i slično, omogućava nova zapošljavanja i generalno menja ekonomsku sliku okruženja.

Parcela na kojoj će se graditi novo stambeno naselje nalazi se na obodu naseljenog mesta Ečka i oslanja se na pojas budućeg autoputa Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, koji će se sa sadašnjim državnim putem Zrenjanin - Beograd ukrštati upravo na potezu između ulaza u Ečku i industrijske zone "Jugoistok" odnosno pogona Linglonga.

Ečka će uz ovako planiranu izgradnju uskoro postati deo grada Zrenjanina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.