LSV: Oštra osuda šovinističkih grafita u Zrenjaninu

Izvor: B92, 01.Jun.2019, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Oštra osuda šovinističkih grafita u Zrenjaninu

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je osudila pojavu grafita sa šovinističkom, antialbanskom sadržinom, koji su ponovo osvanuli u Zrenjaninu.

Posle sličnih grafita u zrenjaninskim naseljima Mala Amerika i Lesnina, ovog puta su ispisani na zidu zgrade u Mesnoj zajednici Šumica.

"Ovakva, ali i bilo koja druga manifestacija jezika mržnje je apsolutno nedopustiva i predstavlja udar na tradiciju tolerancije i zajedničkog života u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zrenjaninu i Vojvodini. Onaj koji napiše poruku ‘Smrt Šiptarima’ prekršio je Ustav i zakone ove zemlje, ali i uvredio sve građanke i građane našega grada", naveo je u saopštenju za javnost potpredsednik LSV-a Dejan Čapo.

On je zatražio od organa lokalne samouprave da u najkraćem roku uklone grafite sa uvredljvim i pretećim sadržajima, a nadležne organe bezbednosti da privedu počinioce ovog protivzakonitog akta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LSV: Oštra osuda šovinističkih grafita u Zrenjaninu

Izvor: Blic, 01.Jun.2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je osudila nove grafite sa šovinističkom sadržinom koji su osvanuli u Zrenjaninu, navodi se u saopštenju LSV-a.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.