Kviz kao pomoć učenicima u izboru zanimanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2020, 16:42

Kviz kao pomoć učenicima u izboru zanimanja

Unija poslodavaca Srbije - poslodavci Zrenjanina i Sekcija za žensko preduzetništvo, pozvale su osnovne škole sa teritorije Grada Zrenjanina, da se uključe u aktivnosti projekta na temu profesionalne orijentacije, za učenike sedmog i osmog razreda. Cilj je pomoć deci u izboru zanimanja.

U toku je prva faza, u kojoj su osnovne škole sa teritorije Grada Zrenjanina pozvane da do 15. decembra pošalju vizuelni identitet, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odnosno logo ovog projekta. Druga faza biće takmičarski deo, kviz, što je planirano za 2021. godinu.

"Mi smo projekat nazvali UPS kviz, zbog toga što će fokus biti na tom takmičarskom delu koji ćemo realizovati kada situacija to bude dozvolila sledeće godine. U međuvremenu, potrudićemo se da pomognemo deci. Poslaćemo video materijal koji će sadržati informacije o tome kako izgleda biti kuvar, konobar, poslastičar, stolar, električar, tako da ćemo kroz neki zanimljiv video sadržaj predstaviti sva zanimanja. Deca će videti na taj način kako izgleda jedan radni dan nekog radnika", objasnila je Izabela Kiš, izvršni direktor Unije poslodavaca Zrenjanin.

Naša sagovornica ističe i da su odabrane profesije za kojima vlada potražnja na tržištu rada, a koje mogu biti atraktivne mladima. Cilj projekta je i promocija preduzetničkog duha. Fokus je na zanatima.

"Mi smo uz aktiv direktora osnovnih škola napravili koncept i videli da je pomoć potrebna učenicima sedmih i osmih razreda. Ono što je korisno i zanimljivo je što ćemo kompletan projekat napraviti tako da kroz takmičenje deca upoznaju preduzetnički duh", kaže Izabela Kiš.

Unija poslodavaca u Zrenjaninu ima 185 firmi članica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.