Koncert za novi dom porodice Đurkić u ponedeljak u OŠ Žarko Zrenjanin

Izvor: Radio 021, 15.Dec.2017, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert za novi dom porodice Đurkić u ponedeljak u OŠ "Žarko Zrenjanin"

Novogodišnji dobrotvorni koncert "Zimska bajka za novi dom porodice Đurkić", održaće se u ponedeljak, 17. decembra, u velikoj sali OŠ "Žarko Zrenjanin", Bulevar despota Stefana 8.

Ovaj događaj humanitarnog karaktera organizuju UG "Novi Sad "i OŠ "Žarko Zrenjanin".

Udruženje je pronašlo kuću koja bi mogla da bude novi dom porodici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Đurkić, ali trenutno nedostaje 150.000 dinara kako bi se kuća kupila do kraja godine.

Koncert će početi u 18:30 časova.

Porodica Đurkić živela je 14 godina u baraci na Limanu IV, pored kasarne "Aleksandar Berić", kraj puta koji vodi ka Ribarskom ostrvu. Početkom godine, to zemljište je postalo privatno i mora se u potpunosti očistiti za predstojeću gradnju. Plac na kome žive Đurkići nekada je bio vojni, a pre dve godine Skupština Novog Sada donela je odluku da sa Vojskom Srbije razmeni nekretnine, tako da Grad dobije ovo zemljište, a Vojska Srbije tri stana i oko 340.000 evra.

Đurkići imaju petoro dece. Četvoro su učenici OŠ "Žarko Zrenjanin" i odlični su đaci, dok je najmlađa devojčica predškolskog uzrasta. Apel za pomoć ovoj porodici, Udruženju građana Novi Sad stigao je upravo od škole koju deca pohađaju. Opširnije o ovoj porodici, prethodnim akcijama koje su organizovane kako bi dobila novi dom, ali i žiro računu na koji se mogu uplatiti donacije, možete pročitati OVDE.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.