Izložba likovne umetnice Rajne Krulj u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2019, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba likovne umetnice Rajne Krulj u Zrenjaninu

U subotu, 6. aprila u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba likovne umetnice Rajne Krulj. Autorka će publici predstaviti svoju slikarsku celinu pod nazivom: "I sam si pesma".

Rajna Krulj iz vojvođanskog mesta Vojvoda Stepa, rođena je 1961. u Zrenjaninu. Studirala je medicinu i književnost a 1999. diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek – slikarstvo u klasi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prof. Halila Tikveše i prof. Jovana Rakidžića.

Svoje radove izlagala je više puta na samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Bavi se performansom. Dobila je nagradu za crtež-studiju i za najbolji ostvareni uspeh na prvoj godini studija a na sajmu Art-ekspo 2004. godine predstavila se performansom „Ljudi, ikona Božja".

Njen kratkometražni film „Noć svetla, svetla kao dan" prikazan je 2003. godine na 50. Festivalu jugoslovenskog dokumentarnog i kratkometražnog filma. Svojim radovima učestvovala je u pratećem delu programa Međunarodnog festivala igre 2014. u Narodnom pozorištu u Beogradu. Njene slike se nalaze u privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Zrenjaninu.

Izložba se otvara u 19 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.